Genesis The Last Domino? The Hits album és turné

2021. október 23., szombat, 11:55

lemez lemezajánló zeneajánló vinyl CD-lemez vinyl lemez

Egy meglehetősen valószínűtlen pletykából indult az egész, majd az idén  tavaszzal a dolgok egyre valószínűbbek lettek, körvonalazódtak, majd hivatalosan bejelentették, hogy a Genesis Tony Banks, Phil Collins és Mike Rutherford által újra összeáll. A 2020-ra tervezett műsorokat 2021 áprilisára helyezték át a koronavírus járvány miatt, ami így további két előadással bővült, egy Birmingham és egy London számára. 2021 januárjában a bemutatókat szeptemberre és októberre halasztották ismét a pandémiára hivatkozva.

Genesis The Last Domino The Hits LPGenesisGenesisGenesis The Last Domino tour 2021

Daryl Stuermer (gitáros) és Nicholas Collins (dobos) csatlakozik a trióhoz a színpadon az Egyesült Királyságban és Írországban 2021-ben rendezendő bemutatókon, és bár valószínű, hogy 2021 után újabb műsorok következnek, egyelőre semmi sem látszik biztosnak.

A Genesis időközben közzétett egy próba teaser videót is a teljes produkciós próbákról, amely érdekes részleteket tár fel. Ezeken a két háttérénekes Daniel Pearce és Patrick Smyth.

A turné 37 fellépést foglal magába az Egyesült Királyságban és Észak Amerikában 2021. szeptember 20. és december 16. között, így ezek lesznek az első Genesis fellépések, a trió 2007-es Turn it on Again koncertsorozata óta.

Genesis The Last Domino tour 2021

A turnéhoz természetesen album is dukál, mégpedig válogatáslemez formájában, ami Európában szeptember 17-én jelent meg, míg Észak Amerikában november 17-én kerülnek a polcokra. 2 CD vagy 4 LP formátumban vásárolhatók meg, az összeállítások pedig kissé eltérő tracklistákat tartalmaznak, úgymond a helyi igényeknek megfelelően. Az ehhez kapcsolódó bejelentés július 29-én történt meg, ahol taglalták, hogy az 1973 és 1991 között megjelent dalok stúdióváltozatát tartalmazza majd, tehát a zenekar történetének elején és végén picit faragtak.

Genesis

2021. szeptember 1-jén az egy órás dokumentumfilm a próbákról és a turnéra készülő zenekarról elérhetővé vált az Egyesült Államok különböző PBS televíziós állomásain. Ez tartalmazza a zenekari interjúkat, a kulisszák mögötti felvételeket, valamint a professzionálisan forgatott díszlet különböző dalainak élő előadásait 2020 végéről. A dokumentumfilm szeptember 12-én került az Egyesült Királyságban a Sky Arts műsorára, DVD-n pedig 2021. november 2-án lesz elérhető.

A Rolling Stone magazin arról számolt be, hogy a setlist "szigorúan őrzött titok". A turné bejelentésekor Collins azt mondta, hogy az "inkább a dobolásomon alapuló" dalokat nem fogják erőltetni, és hozzátette, annak ellenére, hogy rossz egészségi állapota miatt nem tud játszani, minden tőle telhetőt megtesz, hogy egy kicsit zenéljen, hiszen tudjuk, hogy saját magát a mai napig dobosnak, nem pedig énekesnek tartja.

Genesis

Hazánkba a turné nem, de a válogatásalbum eljut, így akár CD, akár vinyl formájában kaphatunk egy összefoglalót egy legendás progresszív, majd stadion rock zenekar munkásságából, ami mindenképpen része az elmúlt század minőségi könnyűzenéjének.

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.