Címke

lemez [150 találat]


Gábor Lázár Boundary Object album

2022. május 14., 21:25

Gábor Lázár Boundary ObjectMegjelent Gábor Lázár valós időben rögzített és további szerkesztések nélküli albuma, aminek szédítően instabil ritmus- és hangszínkísérletei a hang plaszticitásában gyönyörködnek.

Alex Lifeson új bandával, új albummal és gitárjainak elajándékozásával búcsúzik a Rushtól

2022. május 9., 20:10

Envy of NoneHogyan lehet összerakni 40 éves karriert? Ha Ön Alex Lifeson gitáros, akkor ez buborékfóliában, suttogással és csókkal történik. A legendás kanadai prog-rock trió, a Rush egyharmadaként elhíresült gitáros a közelmúltban úgy döntött, hogy jótékony célra elárverezi 63 darab gitárját. Mielőtt elvált volna a hangszerektől, kifényesítette őket, húrokat cserélt és mindet behangolta, tokba helyezte, ezután mindegyiket műanyagba csomagoltak a szállításhoz.

Élménytúra az első magyar DAD Blue Cat rendszer tulajdonosnál

2022. április 16., 19:40

DAD Blue Cat hifi rendszerMárciusban ellátogattunk Dániába, a Danish Audio Design székhelyére és betekinthettünk a fiatalnak számító cég kulisszái mögé. Alexander Schmidt európai értékesítési menedzsernek és a magyar tulajdonos jóindulatának köszönhetően most újabb lehetőséget kaptunk. Meghallgattuk az első magyarországi felhasználóhoz érkező DAD szettet.

Rammstein Zeit új album áprilisban!

2022. április 7., 22:50

Rammstein Zick ZackA Rammstein bejelentette új albumát a Zeit-ot, amely április 29-én jelenik meg, és a címadó dalt a zenekar nyolcadik opuszának beharangozásaként mutatta be.

REKKORD Audio vinyl lemezjátszók Magyarországon

2022. április 2., 17:00

REKKORD Audio vinyl lemezjátszókA hanglemez reneszánsza töretlenül erősödik. Nemcsak fekete korongra nyomott friss zenei albumokból, hanem lemezjátszóból is egyre több kapható hazánkban. Ezúttal a németországi Fekete-erdőben tevékeny REKKORD Audio lelt hivatalos forgalmazóra, igényes automata lemezjátszói már Magyarországon is kipróbálhatók.

Pink Floyd Piper at the Gates of Dawn mono bakelit újrakiadás

2022. március 22., 07:35

Pink Floyd Piper at the Gates of DawnA Pink Floyd bemutatkozó albumának, a The Piper at the Gates of Dawn monó változata márciusban újra megjelent. A klasszikus 1967-es albumot 2017-ben James Guthrie, Joel Plante és Bernie Grundman eredeti monó analóg kazettáiból remaszterelték, és a 2018-as Record Store Day alkalmából speciális csomagolásban újra kiadták.

Danish Audio Design látogatás - hajsza a legjobb hangért

2022. március 6., 21:20

Danish Audio DesignA high end gyártókkal Dunát lehetne rekeszteni, mégis csak kevés termék létezik, amit a legmagasabb igényűek, pénzt nem sajnáló maximalisták is beengednének nappalijukba vagy zenehallgató szobájukba. Jan Harbo Jakobsen, a különc felfogású világjáró dán üzletember hiába vásárolt csillagászati árú hifi eszközöket, csalódnia kellett: semelyik sem adta meg neki azt a koncerteken tapasztalható, organikus hangzást, amit szüntelenül keresett. Ezért úgy döntött, hogy saját high end céget alapít. Elsők között látogathattuk meg a Danish Audio Design dániai létesítményét. Zenei élményekkel teli, inspiráló élménytúra tanúi lehettünk, melynek fénypontjait a következő sorokban fejtjük ki!

John Williams The Berlin Concert

2022. március 6., 09:05

John Williams The Berlin Concert2021. októberében a hollywoodi legenda, John Williams debütált karmesterként a nemzetközi hírű Berlini Filharmonikusokkal. Az 1984-es Los Angeles-i Olimpiai Szervező Bizottság megbízásából az Olimpiai Fanfare and Theme című megnyitó után Williams és a berlini játékosok legismertebb filmzenéiből adtak elő egy széles zenei válogatást. 

Natalie Cole Unforgettable...with Love jubileumi megjelenések

2022. február 27., 16:15

Natalie Cole Unforgettable with Love 30th AnniversaryNatalie Cole többszörös Grammy-díjas és platinalemezét, az Unforgettable...with Love 30. évfordulóját 2022 elején a Craft Recordings számos különleges kiadása fogja ünnepelni.

Jethro Tull The Zealot Gene új stúdióalbum a legendás zenekartól

2022. február 20., 12:50

Jethro Tull The Zealot GeneA Jethro Tull utolsó stúdióalbuma 1999-ben jelent meg, ezt a 2003-as karácsonyi kiadványuk követte, viszont az elmúlt 18 évben a fellépéseik mellett nem jelentkeztek új anyaggal. Egészen mostanáig!

Nick D'Virgilio, Neal Morse és Ross Jennings új stúdióalbma

2022. február 6., 17:25

DVirgilio Jennings Morse TroikaNick D'Virgilio (Big Big Train, ex-Spock's Beard), Neal Morse (Transatlantic, NMB, ex-Spock's Beard) és Ross Jennings (Haken, Novena) bejelentették új triójuk, a D'Virgilio, Morse & Jennings megalakulását. A csapat leszerződött az Inside Out Music-hoz, hogy 2022 elején kiadják debütáló albumukat, a Troika-t.

Teljesen automata lemezjátszót jelentett be a Pro-Ject

2022. február 4., 19:05

Pro-Ject Automat A1 automata vinyl lemezjátszóSokan áhítoztak rá, az álom megvalósult: mostantól a Pro-Ject is készít megfizethető automata lemezjátszót! Újdonságuk, a Németországban készült Automat A1 februártól Magyarországon is megvásárolható.

The Flower Kings - By Royal Decree új stúdióalbum

2022. január 31., 11:40

The Flower Kings By Royal DecreeA The Flower Kings bejelentette, hogy március 4-én kiadják legújabb albumukat, a By Royal Decree-t az InsideOut Music jóvoltából, amelyen az egyik alapító, Michael Stolt is újra játszik.

Muse WON’T STAND DOWN beharangozó dal az új albumról

2022. január 9., 09:15

Muse WON’T STAND DOWNA teignmouthi űrrockerek izgalomba hozták a rajongókat a karácsonyi időszakban, amikor Matt Bellamy frontember kiszivárogtatta a dal egy részét az Instagramon élőben, miközben a hard rockra hajló WON’T STAND DOWN-t játssza az autóhifijén. A trió most elárulta, hogy csütörtökön, január 13-án jelenik meg a 2018-as Simulation Theor'-t követő album első ízelítője.

Chrystabell Midnight Star album 2022 elején

2021. december 12., 14:05

Chrystabell Midnight StarChrysta Bell Zucht, alias Chrystabell, egy amerikai énekes, dalszerző, modell és színésznő, aki San Antonióban, Texasban született. Szólómunkái mellett 1999-óta dolgozott együtt különböző projektekben David Lynch filmrendezővel és zeneszerzővel, akivel két lemezt adtak ki, név szerint a This Train-t 2011-ben és a Somewhere in the Nowhere-t 2016-ban, továbbá feltűnt Tammy Preston FBI-ügynökként Lynch Twin Peaks: The Return sorozatában is.

Aerosmith The Road Starts Hear LP

2021. december 5., 13:50

Aerosmith The Road Starts Hear LPAz Aerosmith kiadta az 1971-es próbafelvételét The Road Starts Hear címmel a Record Store napján, fekete pénteken!

David Bowie - Toy, a művész eddig kiadatlan albuma

2021. november 28., 15:35

David Bowie ToyA David Bowie művek között a Toy továbbra is egy mitikus album, a 2001-es tervezett kiadáshoz rögzített, hivatalosan még kiadatlan zenegyűjtemény. Korábban csak nem hivatalos, kiszivárgott úton létezett (2011-ben jelent meg az interneten), de most végre megkapta a megérdemelt hivatalos, bővített kiadást.

Peter Gabriel - új album a láthatáron és a So 35-ik jubileuma

2021. november 21., 09:10

Peter Gabriel SoPeter Gabriel a napokban új reményt adott a rajongóinak azzal, hogy hamarosan megjelenik a várva várt új szólóalbuma!

King Crimson Music Is Our Friend dupla album

2021. november 13., 12:55

King Crimson Music Is Our Friend 2021A King Crimson bejelentette, hogy november 19-én a DGM-en keresztül új élő albumot adnak ki Music Is Our Friend (Live in Washington and Albany, 2021) címmel.

John Coltrane A Love Supreme: Live in Seattle album

2021. november 1., 10:40

John Coltrane A Love Supreme Live in SeattleAmikor John Coltrane 1965 elején kiadta az "A Love Supreme"-et, a rajongók az első hallásra mesterműnek nevezték, és az év legjobbjainak járó elismerések is megérkeztek. Pályafutása legnagyobb kereskedelmi slágere lett, és talán a legidőtlenebb istentiszteleti zene az amerikai kánonban.

következő oldal >

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.