Enigma The Complete Studio Collection vinyl boksz

2021. június 20., vasárnap, 14:05

vinyl lemez vinyllemez lemezajánló zeneajánló

Az Enigma nagyra értékelt stúdióalbumai visszatérnek egy különleges bakelitdoboz-készlet formájában The Complete Studio Collection címmel, ami július 23-án jelenik meg.

Enigma The Complete Studio CollectionEnigma The Complete Studio Collection vinyl boxEnigma

A rejtély nemcsak az Enigma kifejezés elfogadott szinonimája, hanem a zenei projektet is legjobban leírja, amelyet Michael Cretu zenész, zeneszerző és producer indított el 1990-ben. A már ikonikus multi-instrumentalista több mint 70 millió lemezt adott el, megszámlálhatatlan első helyet tudhat a magáénak, valamint több mint 100 platina díjat zsebelt be, ezzel az Enigma az eddigi egyik legsikeresebb német gyökerű előadó.

A Complete Studio Collection egyesíti az Enigma nyolc stúdióalbumát, amelyeket eredetileg 1990 és 2016 között adtak ki. Beleértve az MXMXC aD, The Cross Of Changes, Le Roi Est Mort, Viva Le Roi, The Screen Behind The Mirror, Voyageur és a Posteriori címűeket, a Seven Lives Many Faces és a The Fall Of A Rebel Angel címmel az anyagokat újból kiadják vinylen külön lemezként, valamint a dobozban, amely kizárólag a Universal weboldalon lesz rendelhető. Az eredetileg 2001-ben megjelent Love Sensuality Devotion: The Greatest Hits című válogatás önálló bakelitlemezeken is újra kaphatóvá válik. Mindezen termékek megjelenési dátuma 2021. július 23.

Enigma The Complete Studio Collection vinyl box

Michael Cretu, aki 1957-ben született Bukarestben, a hetvenes évek közepén érkezett Németországba. Bár elsősorban klasszikus képzettségű koncertzongorista, hamarosan a popzene felé fordult, és együtt dolgozott többek között Frank Fariannal és a Boney M-mel. Első sikeres szólista lépései után úgy döntött, hogy producerként és zeneszerzőként is bizonyít. Áttörését - globális szinten is - a debütáló Maria Magdalena kislemez és barátnője, későbbi felesége, Sandra The Long Play című albuma hozta meg.

Az 1980-as évek végére új zenei utakat keresett, és létrehozta 1990-ben az Enigma projektet. A légköri hangzásképek, a sokoldalú hangszeres színek és az elbűvölő hangok fogalmi keverékével új, sikeres zenei műfajt teremtett. A debütáló Sadeness című dal tulajdonképpen végigsöpört az eladási listákon, ráadásul nagyon sokáig nem engedte, hogy megfosszák a tróntól.

Enigma

Az összes Enigma album 2018-ban jelent meg korlátozott, színes vinyl kiadásban és kifejezetten újonnan tervezett borítókkal. A hatalmas rajongói igény miatt a Universal most újra kiadja a komplett gyűjteményt, ráadásul a monokromatikus borítók különleges fémes megjelenést adnak. A nyolc stúdióalbum egyenként, valamint a The Complete Studio Collection formában lesz megvásárolható, a 2001-es Love Sensuality Devotion: The Greatest Hits című válogatás pedig dupla bakelitlemezként is megjelenik.

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.