Cambridge Audio Edge sorozat

2018. március 27., kedd, 15:55

Cambridge Audio audio hifi erősítő lejátszó zenelejátszó médialejátszó előerősítő végerősítő végfok hifi erősítő sztereó erősítő sztereó erőerősítő sztereó végfok hálózati zenelejátszó hálózati médialejátszó high end

A Cambridge Audio csapata már nem ragaszkodik a belépő kategóriához, ami egykor naggyá tette. Inkább egy igazi csúcsmodellel ünnepli fél évszázados fennállását.

A Cambridge Audio tervezői és döntéshozói ezúttal nem azt a receptet követték, ami ismertté tette a céget. Nem bomba áron próbáltak igényes alternatívát kínálni, hanem igazi nagy névhez méltó módon, az árral nem törődve, megépítették a legjobb rendszert, amit csak el tudtak képzelni.

Cambridge Audio Edge - hifi

Az ár nem számít, csak a minőség...

A cég immáron 50 éves és hát ki ne szeretne nagyobb, finomabb, szebb tortát a kerek évfordulókra? Igaz, ezt az ajándékot a Cambridge Audio nem kapja, hanem adja. Három évig dolgozott az új modelleken egy kilencfős csapat, az eredmény pedig egy olyan termékcsalád, ami a képek és leírtak alapján tényleg gyönyörű, és aminek az árai 2500 és 4500 font között vannak, komponensenként.

Alkatrészekből épült rendszer

Az Edge sorozat - a cég technikai igazgatója, Dominic Baker szerint - a legjobb komponensekből és anyagokból épült. Olyanokból, amiket nem az ár, vagy a beszállító által megadott műszaki paraméterek alapján, hanem meghallgatással választottak ki. Vagyis vakteszteken döntötték el, hogy mik is kerüljenek be a végleges termékbe.

Cambridge Audio Edge - Class XA

Ez nyilván hosszadalmas munka, ami azt is megmagyarázza, miért kellett három év az Edge sorozat három modelljének fejlesztésére. Emellett, a lehető legrövidebb jelút is cél volt, hogy a lehető legkevesebb akadály álljon a zene és a hallgató közé. Nos, igen. Ezek nem teljesen ismeretlen fogalmak a high end világában.

Cambridge Audio Edge

Az új modellek a Cambridge Audio termékeiből már ismerős, XA osztályúnak nevezett erősítést alkalmazzák és kettős, szembe fordított toroid transzformátorokat használnak a tápegységeikben. A ma már nélkülözhetetlen, digitális bemenetek között ott találjuk az USB csatlakozót, sőt még HDMI-t is!

Cambridge Audio Edge - digitális bemenetek

Az Edge NQ előerősítő szintén a gyártóra jellemző módon, egyúttal hálózatos lejátszó is. Alap képességei között találjuk a Chromecast-ot, a Spotify Connect-et, az AirPlay-t, Bluetooth aptX HD-t és internet rádiót is. Tehát a gyártó a puszta minőség mellett, a használati értéket is szem előtt tartotta.

Cambridge Audio Edge A sztereó erősítő

Új kezelőszerv

A Cambridge Audio Edge sorozat bemutatója egészen nagy hangsúlyt fektet a kezelőszervekre. A szokásos gombok erdeje helyett, az Edge 31 db, alumíniumból esztergált alkatrészből felépített, tehát igencsak összetett, kezelőszervet kapott. Ez két, egymásba foglalt tárcsával vezérli a forrásválasztást, a hangerőszabályozást és a menü egészét. Szó mi szó, az egyszerű külső mögött igencsak komplikált belső lakozik.

Cambridge Audio Edge NQ előerősítő

Az Edge W végerősítő 2x100 wattot kínál 8 ohmon, amihez 1000 watt maximális teljesítményfelvétel társul. Tömege 23,6 kg. Ennek ára "mindössze" 2500 angol font. Az Edge NQ hálózati lejátszó és előerősítő egyebek között DSD 256, aptX HD, 32 bit/384 kHz PCM támogatással büszkélkedhet. Legnagyobb felvett teljesítménye 100 watt, ami egy előfok esetében igen nagynak számít, ára 3500 font.

Cambridge Audio Edge - hifi

Az Edge A integrált sztereó erősítő nagy vonalakban az előbbi két modell tulajdonságait ötvözi, a hálózatos szolgáltatások nélkül. Ezért 4500 fontot kell letennie a vásárlónak.

Cambridge Audio Edge NQ előerősítő

Persze mindez még csak a marketing szöveg és fotók áradata, az angol puding próbája pedig az evés! Bízunk benne, hogy hamarosan mi is meghallgathatjuk a már "öreg" brit gyártó legújabb elektronikáit.

www.audiophile-szalon.hu

www.cambridgeaudio.com

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.