Hi-Res Audio hifi rendszerek a TEAC-tól

2016. február 23., kedd, 12:05

TEAC audio hifi erősítő CD DAC hangfal hangszóró hifi rendszer DA konverter TEAC hifi TEAC hangfal TEAC DAC TEAC hifi rendszer

A TEAC legfrissebb, miniatűr méretekkel megáldott hifi komponensei, hivatalosan viselik a veszteségmentes formátumok támogatását jelző emblémát. Többek közt DAC, reciever, és egy pár hangfalacska bővíti a cég kínálatát.

TEAC CR-H101 CD-receiverTEAC CR-H101 CD-receiverTEAC CR-H101 CD-receiverTEAC CR-H101 CD-receiver hátlapTEAC CR-H101 CD-receiver távvezérlőTEAC LS-101HR hangfalTEAC LS-101HR hangfal hátlapTEAC HR-X101 mikro hifi rendszerTEAC HR-X101 mini hifi rendszerTEAC UD-503 DACTEAC UD-503 DACTEAC UD-503 DACTEAC UD-503 DACTEAC UD-503 DAC hátlapTEAC UD-503 DACTEAC UD-503 DACTEAC UD-503 DAC talpTEAC UD-503 DAC belsőTEAC UD-503 DAC távvezérlő

A CR-H101 tovább hordozza a klasszikus értelemben vett mikro rendszerek örökségét, korszerűbb funkcionalitással és fejlettebb digitális paraméterekkel. Utóbbi alatt értendő, hogy az eszköz bármely forrás jelét képes 192 kHz-re felskálázni, ugyanakkor USB kábel segítségével számítógépre is csatlakoztatható.

TEAC CR-H101 CD-receiver hátlap

A CR-H101 magába foglalja azokat a tulajdonságokat, amik elegáns irodai környezetben, kis alapterületű nappaliban vagy hálószobában egyaránt praktikusak lehetnek. Ilyen adottságnak titulálható a beépített CD-játszó, a Bluetooth vevő és az FM rádió. A készülék aktív mélysugárzó kimenettel is rendelkezik, így akár egy helytakarékos, viszont erőteljes 2.1 hangrendszer központjaként is alkalmazható.

TEAC HR-X101 mini hifi rendszer

A helytakarékos hifi rendszerre vágyók szívét jó eséllyel megdobogtatja a TEAC (ugyancsak Hi-Res Audio emblémával ellátott) legújabb kétutas hangsugárzója. A mindössze 11,5 x 18 x 20 cm méretű dobozka egy 70 mm-es papír mélyközép membránt és egy 20 mm-es PEI (poliéterimid) dóm magassugárzót tartalmaz.

TEAC LS-101HR hangfal

Utóbbi képes akár 40 kHz-ig is elvándorolni, ezzel jócskán meghaladva az emberi fül számára érzékelhető tartományt. Ettől függetlenül, a TEAC közleménye alapján éppen ez a kiterjedt spektrum képes a zenékben fellelhető "levegősség" megszólaltatására. Figyelembe véve masszív MDF-ből készült házát és elegánsra polírozott külsejét, az LS-101HR praktikus lehet közeltéri monitor célra.

TEAC LS-101HR hangfal hátlap

Kevésbé a hétköznapi felhasználókat, sokkal inkább a maximalista audiofileket célozza meg a TEAC UD-503 DAC. A készülék kb. A4-es papírlapnak megfelelő alapterületet igényel, így aztán íróasztalon is könnyű elhelyezni.

TEAC UD-503 DAC

A teljes egészében fém készülékház megjelenésén még egy kicsit dobnak az oldalsó fogantyúk, melyek a professzionális audio eszközök világát sugallják, és a masszív talpak is. Utóbbiak nem csak dizájnelemként kerültek a padlólemezre: a háromszög alakzatban kiosztott hengerek belsejében rezgéselnyelő tüske található.

TEAC UD-503 DAC

Az effektív talpként funkcionáló fém korongok valójában csak arra szolgálnak, hogy a tüske ne sértse fel az alatta lévő felületet. Egyébiránt az UD-503 aktív földeléses, szimmetrikus fejhallgató erősítőt is tartalmaz. Akár 700 mW kimenő jelszintet is képes produkálni, magyarán 16 és 600 Ohm között bármilyen fülest tisztességesen meghajt.

TEAC UD-503 DAC belső

A TEAC újdonságainak Magyarországra érkezéséről, a pontos fogyasztói árakról az itthoni forgalmazónál és a hivatalos márkaboltokban lehet érdeklődni.

www.aida-audio.hu

 

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.