Black Sabbath Heaven and Hell és Mob Rules újrakiadások

2021. május 2., vasárnap, 14:55

vinyl lemez vinyllemez lemezajánló zeneajánló CD-lemez

A Black Sabbath Ronnie James Dio-val közös első érájának tekintendő két album, a Heaven and Hell és a Mob Rules újrakiadása számos extrát tartogat a rajongóknak.

Black SabbathBlack Sabbath Heaven and Hell 2 CDBlack Sabbath Mob Rules 2 CDBlack SabbathBlack Sabbath

A Black Sabbath újrakiadások közé tartozik a Heaven and Hell és a Mob Rules, a Ronnie James Dio korszak első két lemeze 1980-ból és 1981-ből. Az olasz származású, legendás énekes 1979-ben csatlakozott a zenekarhoz, hogy elindítson egy új korszakot, ennek eredménye az említett két korong.

A Heaven and Hell számos olyan bónuszt tartalmaz, amely még soha nem jelent meg Észak-Amerikában, beleértve a Children Of The Sea és a Die Young változatait, amelyeket 1980-ban vettek fel Hartfordban. Az album most olyan élő ritkaságokkal zárul, mint az E5150 és a Neon Knights, amelyek eredetileg 2007-ben jelentek meg a Rhino Handmade limitált kiadású, Black Sabbath: Live At Hammersmith Odeon gyűjteményében.

A Heaven And Hell turnéja után a csapat 1981-ben visszatért a stúdióba, hogy megkezdje a Mob Rules felvételét, immáron Vinny Appice dobos csatlakozásával. Az album 1981 októberében került a polcokra, rajta olyan kiemelkedő alkotásokkal, mint a The Sign Of The Southern Cross, a Turn Up The Night és a címadó dal, ráadásul aranylemez státuszt is elért.

Black Sabbath Mob Rules 2 CD

A Mob Rules deluxe edition ritka és kiadatlan felvételek széles választékával büszkélkedhet. A Live At Hammersmith Odeon további számaival együtt a gyűjtemény a klasszikus album újrakevert változatát is tartalmazza. A hab a tortán egy teljes koncert, amelyet 1982-ben vettek fel Portlandben, a legkiemelkedőbb részei közé tartoznak a Neon Knights, a Heaven And Hell és a Voodoo ötcsillagos előadásai.

Black Sabbath Heaven and Hell 2 CD

A Dio felállású Black Sabbath 1982-ben feloszlott, de egy évtizeddel később újra összeállt, hogy felvegye az éjsötét és ritka kemény Dehumanizer albumot, amit turnéra vittek, majd ismét szünetet tartottak. A formáció 2006-ban ismét összekovácsolódott, és három új dalt vett fel Rhino korszakát átfogó gyűjteményéhez, a Black Sabbath: The Dio Years-hez, majd 2007-ben egy nagyon várt világkörüli turné következett, ahol a csapat már Heaven And Hell néven futott, utolsó albumuk, a 2009-es The Devil You Know pedig ismét bizonyította, hogy a banda tagjai közötti zenei kötelék páratlan.

Black Sabbath

A Black Sabbath a Dio-val közös együttműködés így összesen négy szakasza páratlan hardrock teljesítményt jelent, aminek a zseniális énekes tragikus halála vetett véget. Személyében a zenekar minden egyes esetben egy új vérátömlesztést kapott, amelynek eredményeképpen ugyan le kellett mondanunk Ozzy Osbourne egyéniségéről, de cserébe kaptunk egy olyan énekhangot, ami a keményebb zenék szeretői körében mindig is referenciának fog számítani. A két klasszikus album a Rhino gondozásában jelent meg március ötödikén CD és vinyl formátumban.

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.