Paul McCartney - McCartney III stúdióalbum

2020. december 15., kedd, 17:35

vinyl lemez vinyllemez lemezajánló zeneajánló

A McCartney III az angol zenész, Paul McCartney 18. szólóalbuma, amely a Capitol Records gondozásában fog 2020. december 18-án megjelenni. Ez a mű tulajdonképpen az első két szólóalbuma, a McCartney (1970) és a McCartney II (1980) folytatása.

McCartney IIIPaul McCartney - McCartney IIIPaul McCartney - McCartney IIIPaul McCartney - McCartney IIIPaul McCartneyPaul McCartney

Ahogyan a korábbi lemezeken, úgy ezen is McCartney játszik minden hangszeren. A McCartney III-at 2020 elején rögzítették az angliai Sussex-ben Paul McCartney otthonában, ami a COVID-19 járvány miatt le volt zárva. Az album felvételeinek folyamatáról McCartney azt mondta: "Minden nap elkezdtem a hangfelvételt azzal az eszközzel, amelyre a dalt írtam, majd fokozatosan rétegeztem az egészet. Nagyon szórakoztató volt, a zenélésről szólt. Tehát csak olyan dolgokat csináltam, amelyekért rajongtam, így fogalmam sem volt arról, hogy ez albumként fog végződni."

Paul McCartney

A korábbi albumokhoz hasonlóan a hangszeres munkát maga McCartney rögzítette, hasonlóan a 2005-ben megjelent Chaos and Creation in the Backyard című, és a 2007-es Memory Almost Full albumához. A lemez borítóját és tipográfiáját Ed Ruscha művész, a McCartney család ismerőse tervezte. A McCartney III a tervek szerint december 18-án jelenik meg CD, vinyl és digitális formátumban.

Paul McCartney - McCartney III

A vinyl kiadások sokféle változatban kerülnek a piacra. A normál fekete sárga-fekete pöttyökkel rendelkezik, és összesen 333 példányra lesz korlátozva, az exkluzív piros színűből 3000 jelenik meg, a SpotifyFansFirst 130 g-os lemezt pedig világszerte 3000 példányban nyomják. A Newbury Comics rózsaszínből 1500 db kerül legyártásra, de lesz még Target exkluzív zöld, uDiscover exkluzív narancs, kék, fehér és sárga, az utóbbiakból szintén 3000 darabot kívánnak kibocsájtani. Paul nem tervezte, hogy 2020-ban kiad egy albumot, de a karantén alatt azon kapta magát, hogy már néhány meglévő zenei vázlatot kidolgoz és újakat is készít.

Paul McCartney

Hosszú idő múlva a spontán dalok eklektikus gyűjteményéből a McCartney III lett, ami egy lecsupaszított, saját gyártású, önálló mű, amely egy új évtized nyitását is jelzi.

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.