The Offspring Let the Bad Times Roll stúdióalbum

2021. április 23., péntek, 12:05

vinyl lemez vinyllemez lemezajánló zeneajánló CD-lemez

Kilenc évet kellett várnunk az amerikai punk rock banda új albumára, ami végre április 16-ától elérhető mindenki számára!

The Offspring Let the Bad Times RollThe Offspring Let the Bad Times RollThe Offspring

A The Offspring frontembere, Bryan "Dexter" Holland és Kevin "Noodles" Wasserman gitáros bejelentette, hogy megjelent az együttes régóta várt, tizedik albuma. A 2012-es Days Go By folytatását ismét Bob Rock producer felügyelte, aki a zenekar utolsó két nagylemezén is dolgozott.

2019 nyarán Noodles beszélt a finn Kaaos TV-ben az új OFFSPRING anyag zenéjéről, ahol így nyilatkozott: "Ez határozottan egy The Offspring lemez. Vannak olyan dalok, amelyek könnyen felismerhetővé válnak, amolyan vintage hangú Offspring - ként. Minden este élőben készítettünk egy felvételt, mert azt szeretnénk, hogy a rajongók úgy hallják azokat, ahogy rögzítettük őket, ahogyan mi szeretnénk őket hallani, nem pedig úgy, mint egy silány mobiltelefon felvételt."

Természetesen a Bob Rockkal való munkakapcsolatról is nyilatkoztak: "Azonnal jól kijöttünk vele, nagyon kényelmes kapcsolat jött létre köztünk. Hagyott minket dolgozni, de dolgoztatott is, mindig sarkalt a nehezebb dolgok irányába, viszont ezt kimérten, hűvösen tette. Éreztette velünk, hogy meg tudjuk csinálni. Ahelyett, hogy azt mondaná, "Ó, ember, nem játszunk elég jól", vagy "Nem a legjobb részekkel állunk elő ehhez" - inkább azt mantrázta, hogy több van bennünk, és többet tudunk letenni az asztalra. Szóval nagyon jó volt együtt dolgozni Bobbal. Szeretjük ezt a srácot."

The Offspring

Két évvel ezelőtt a The Offspring basszusgitárosa, Gregory "Greg K." Kriesel, aki 2018 óta nem lépett fel a zenekarral, szövetségi pert indított a Noodles és Dexter ellen védjegyek és a THE OFFSPRING névhez fűződő jogok megsértése miatt, válaszul Holland és Wasserman panaszt nyújtott be. Ez a huzavona is hozzájárult az új album késéséhez, pedig az évek nem teltek el eseménytelenül, már 2019-ben az volt a terv, hogy egyszerre két lemezt jelentetnek meg, "Minden albumunkon volt egy-két olyan dal, amit sokan túl furcsának tartottak és eléggé eltért a többi nótánktól, de ezúttal sokkal több ilyen van és nem biztos, hogy ez is beleférne, ezért most éppen azon tanakodunk, hogy ne adjunk-e ki inkább két lemezt: az egyiken a tipikus The Offspring dalok lennének, a másikon pedig az összes fura nóta." Ez a terv nem valósult meg, viszont végre megjelent a zenekar tizedik stúdióalbuma, aminek a címadó tételéhez készült szöveges videót már meg is osztották a közönséggel. Bevezetésként decemberben a The Offspring kiadta a hivatalos zenei videót a Bob Rock által készített Christmas (Baby Please Come Home) feldolgozásához. Ezt a rockdalt eredetileg Darlene Love énekelte, és az 1963-as A Christmas Gift For You szezonális válogatáslemezen szerepelt.

The Offspring Let the Bad Times Roll

Az album címe Let The Bad Times Roll és április 16-án jelent meg a Concord Records gondozásában. A kislemez az első olyan dal, amit a banda a 2015-ös Coming for You óta készített. A két alapító tag, Dexter Holland illetve Noodles mellett Pete Parada dobos és az új basszusgitáros, Todd Morse játszik rajta.

A dal 2019 végén született és szerintük tükrözi az USA előtt álló folyamatos kihívásokat. Dexter Holland erről ezt mondta: "Úgy érzem, hogy a történelem egyedülálló időszakában vagyunk, amikor a világ vezetői ahelyett, hogy azt mondanák, mindent megteszünk, ami tőlünk telik, inkább azt szajkózzák, hogy basszátok meg, és ez nagyon ijesztő."

A 12 dalt tartalmazó album CD és letölthető formátum mellett természetesen vinylen is megvásárolható lesz, ezek között pedig színeseket is találunk, ami a kor divatjának is megfelel, de remélhetően illik a The Offspring album zenéjéhez is.

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.