Beyerdynamic IFA 2012

2012. szeptember 3., hétfő, 13:15

IFA IFA 2012 kiállítás Beyerdynamic fejhallgató mobil fejhallgató hifi fejhallgató high end fejhallgató DTX 501 p T 90 Custom One Pro hifi high end audiofil fülhallgató

A Beyerdynamic standját minél közelebbről nézzük, annál jobban meglepődünk. Elég, ha csak odalépünk, máris elénk úszik egy mosolygó arc, és részletes tájékoztatást kapunk bármelyik modellről, mindent kipróbálhatunk. Messziről úgy tűnik, a Beyer fülesek egyformák, talán csak hangzásban különböznek. Valójában az alapvető formán kívül szinte csak különbségekről beszélhetünk. Ráadásul elkészült a gyártó eddigi, talán legjobban ?modifikálható? terméke.

Beyerdynamic fejhallgatók IFA 2012Beyerdynamic Custom One Pro fejhallgatók IFA 2012Beyerdynamic Custom One Pro fejhallgató IFA 2012Beyerdynamic audiofil fejhallgatók IFA 2012Beyerdynamic T 90 audiofil fejhallgató IFA 2012Beyerdynamic T 90 audiofil fejhallgató IFA 2012Beyerdynamic Tesla hangszórók IFA 2012Beyerdynamic fülhallgatók IFA 2012Beyerdynamic DTX 501 p mobil fejhallgató IFA 2012

Ahhoz hogy egy márka fennmaradjon, erősödjön, kevés a minőséghez kapcsolódó pillérekbe kapaszkodni. Szükség van egy kis kreativitásra, egyediségre is. Úgy tűnik, a Beyer is időnként kihúzza fejét a homokból, hogy markánsan elfogadtassa magát nem csak kimondott zenerajongók, de fiatalok, egyedi minőségre vágyók körében is. Termékeik széles skálán mozognak, és a belépő kategória is csak az első meghallgatásig számít annak.

A 79 euróért kapható Beyerdynamic DTX 501 p modell már az első másodpercek után döbbenetet váltott ki belőlünk. ?Olcsó kis füles, háttérzenére biztos elmegy? - ezt gondoltuk a termék külsejét látva. Aztán kézbe véve kiderül, hogy a bőrpárna nagyon jó minőségű, a hang pedig túlságosan is jó, a sokszorta drágább konkurensekkel is felveszi a harcot. ?Jó, nem akarok hazudni, ez történetesen Ázsiában készül? - mondja Joscha Kretschmann, a márka termékmenedzsere, aztán hozzáteszi: ?de feltétlenül meg kell hallgatnotok?. Füles emelkedik, áll lezuhan, pedig ez még csak a jéghegy csúcsa, hisz ott kacsingat a szemközti oldalon a Tesla-technológiával felvértezett, prémium kategóriás család.

Az 500 eurós árfekvésű, új Beyerdynamic T 90 olcsóbb, mégis jobb komfortszintet biztosít a T 1-es csúcsmodellhez képest. Fülpárnái más anyagból készültek és puhábbak, illetve a termék össztömege is jóval csekélyebb, ráadásul teljesen nyitott, ami miatt hangzásvilága ?szórakoztatóbbnak? számít a nagyobb példányok mellett. Mégsem ez a termék váltja ki a legnagyobb érdeklődést, hanem a stand elején felfüggesztett, Beyerdynamic Custom One Pro modell.

Az új típus oldallapja lecsavarozható, különféle (aprólékosan kidolgozott) lemezeket rendelhetünk opcionálisan, a fejpántot szintén lecserélhetjük más színű, de ugyanúgy bőrborítású változatra. 2013-tól fehér színben is elérhető lesz, kábelei pedig (ami más modellekre is ráférne) cserélhetőek. ?Ez a fejhallgató olyan, mint egy tank, akár rá is léphetsz, ugrálhatsz rajta, semmi baj nem lesz.? - közli Joscha cinkos vigyorral. A Custom One Pro nem csak kinézetileg, hanem hangzásvilágát tekintve is ?szabályozható?. Utóbbit a kabinetek aljára tervezett, háromállású kapcsolóval valósíthatunk meg. Passzív módon szabályozhatjuk a hangszórók által keltett basszus intenzitását, így egyik fokozatról a másikra váltva olyan, mint ha teljesen más fejhallgatót hallgatnánk. Finom, muzikális mélyek helyett, durva, masszív hullámokat kapunk. Az új modellek várhatóan ősztől kis hazánkban is elérhetőek lesznek, érkeztükkor le is csapunk rájuk egy kiadós teszt erejéig!

www.basys.net

europe.beyerdynamic.com

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.