Az Apple bemutatta az iPhone 4S készüléket, az iOS 5 mobil operációs rendszert és az iCloud szolgált

A kétmagos A5 chippel, megújult kamerával felszerelt iPhone 4S 1080p felbontású full HD videofelvéte

2011. október 5., szerda, 20:45

okostelefon Apple iPhone iOS 5

Az Apple bemutatta a minden eddigi iPhone telefonnál többet nyújtó iPhone 4S modellt. Az Apple új, lehengerlő sebességet és lenyűgöző grafikus teljesítményt garantáló, kétmagos A5 chipjével felszerelt készüléke számos további szenzációs újdonságot is kínál: megújult, korszerű optikájú kamerát, 1080p felbontású full HD videofelvételek készítését, valamint az intelligens Siri asszisztensfunkciót, amely a felhasználó kérdéseire reagálva segít a feladatok megoldásában.

Az iPhone 4S megjelenésével egy időben az Apple az iOS 5 operációs rendszert is elérhetővé teszi. A világ legfejlettebb mobil operációs rendszere 200-nál is több új funkcióval egészült ki, valamint tartalmazza az áttörő lépést jelentő iCloud szolgáltatáscsoportot. Az ingyenes felhőszolgáltatás-csomag alkotóelemei az iPhone, iPad és iPod touch készülékekkel, valamint a Mac és PC számítógépekkel együttműködve automatikusan, vezeték nélküli kapcsolaton keresztül mentik a felhasználói tartalmakat az iCloud tárhelyére, és ugyancsak vezeték nélkül, automatikusan továbbítják azokat a felhasználó összes eszközére.

?Az iPhone 4S az iOS 5 rendszerrel, valamint az iCloud szolgáltatásokkal együttesen minden idők legjobb iPhone készüléke? ? mondta Philip Schiller, az Apple globális termékmarketing-ágazatának vezető alelnöke. ?Amíg versenytársaink az iPhone 4 szolgáltatásaihoz hasonló funkciókat felsorakoztatva igyekeznek utánozni a készüléket, kizárólag az iPhone kínál ilyen áttörő újításokat, melyek ennyire zökkenőmentesen működnek együtt.?

Az iPhone 4S készülékeken az iOS 5, a világ legfejlettebb mobil operációs rendszere fut. A rendszer több mint 200 új funkciója között megtalálható az Értesítési központ, az értesítések zavartalan megtekintésére és kezelésére szolgáló közös, innovatív felület, valamint az új iMessage üzenetkezelő szolgáltatás, mellyel az iOS 5 felhasználói egyszerűen küldhetnek egymásnak szöveges üzeneteket, fotókat és videókat. Az iOS 5 ingyenes szoftverfrissítésként is megjelenik az iPhone 4 és az iPhone 3GS készülékekhez, így e modellek felhasználói is élhetnek a fenti nagyszerű, új funkciók adta lehetőségekkel. (Egyes funkciók nem feltétlenül érhetők el az összes terméken.)

Az iPhone 4S készülék további újdonsága a Siri ? egy olyan intelligens asszisztensfunkció, amely a felhasználó kérdéseire reagálva segít a feladatok megoldásában. A Siri képes a kontextus megértésére, így a felhasználó a számára természetes módon tehet fel kérdéseket a telefonnak. Ha például megkérdezi, hogy ?Szükség lesz-e esernyőre a hétvégén??, a Siri tudni fogja, hogy az időjárás-előrejelzésről érdeklődik A Siri hatékonyan használja mindazt a személyes információt is, amihez a felhasználó engedélyezi számára a hozzáférést. Ha például azt kéri a Siritől, hogy ?Emlékeztess Anya felhívására, amikor hazaérek!?, a program megkeresi az ?Anya? néven elmentett személyt a telefonkönyvben. Ha pedig azt kérdezi, ?Milyen itt a forgalom??, a Siri a felhasználó aktuális tartózkodási pontja alapján meg tudja állapítani, melyik környékre vonatkozik a kérdés. A Siri széles körű segítséget nyújt a telefonhívásokkal, az SMS- és e-mail küldéssel, a találkozók ütemezésével és az emlékeztetőkkel kapcsolatban, valamint segít a feljegyzések készítésében, az internetes keresésekben, a helyi üzletek, szolgáltatások keresésében és a tájékozódásban. A felhasználóknak csupán kérdezniük kell, és válaszokat, információt kaphatnak, vagy akár bonyolult számításokat is elvégezhetnek.

A forradalmian új iCloud szolgáltatáscsomag alkotóelemei ? többek között az iTunes in the Cloud, a Fotóadatfolyam és a Documents in the Cloud ? az iPhone, iPad és iPod touch készülékekkel, valamint a Mac és PC számítógépekkel együttműködve automatikusan, vezeték nélküli kapcsolaton keresztül mentik a felhasználói tartalmakat az iCloud tárhelyére, és ugyancsak vezeték nélkül, automatikusan küldik le azokat a felhasználó összes eszközére. Amint valamilyen tartalomban változás történik az egyik eszközön, a tartalom az összes többi eszközön is automatikusan, vezeték nélküli kapcsolaton keresztül frissül.

Az iPhone 4S új fényképezője a telefonokon eddig alkalmazott legkorszerűbb optikával működik. A 8 megapixeles érzékelő 60 %-kal több képpontot kezel, így kiváló minőségű, minden eddiginél részletgazdagabb fényképek készítésére alkalmas. Az iPhone 4S új, egyedi objektívjével, nagyobb ? f2,4-es ? értékű rekesznyílásával és korszerű hibrid infraszűrőjével élesebb, tisztább, pontosabb képek készíthetők. A kétmagos A5 chip Apple által tervezett, hatékony képjelfeldolgozója és az iOS 5 rendszer beépített szolgáltatásai a telefonos fényképezés történetének egyik leggyorsabb modelljét eredményezik. Az iPhone 4S készüléken sokkal gyorsabban indul a Kamera alkalmazás, és a képek egymás utáni készítése is kétszeresére gyorsult, így minden értékes pillanatot meg lehet örökíteni.

A Kamera és a Fotók alkalmazás új funkcióival a zárolási képernyőről azonnal elérhető a fényképező, és a hangerőnövelő gombbal is készíthető pillanatfelvétel. Az igény szerint megjeleníthető rácsvonalak segítenek a fényképek igazításában, a fókusz és az exponálás pedig egy egyszerű koppintással rögzíthető egy témára. Az új Fotók alkalmazásban a fényképek körülvághatók, elforgathatók és minőségileg javíthatók ? a vörösszem-effektus eltávolításának lehetőségét is ideértve ?, valamint közvetlenül az eszközön is albumokba rendezhetők, illetve megoszthatók. Az iOS 5 integráltan támogatja a Twitter és az iMessage szolgáltatás használatát. Így a felhasználók azonnal, közvetlenül a Fotók alkalmazásból megoszthatják fényképeiket a Twitteren, illetve egyéni címzetteknek és csoportoknak is elküldhetik őket az iMessage segítségével. Az iCloud új, innovatív Fotóadatfolyam szolgáltatásával az iPhone készülékkel készített fényképeket a felhasználó elküldheti az iCloud tárhelyére, amely automatikusan továbbítja őket a felhasználó iPad és iPod touch készülékére, valamint Mac számítógépére vagy PC-jére. A Fotóadatfolyam-albumok akár az Apple TV készülékeken is megtekinthetők.

Az iPhone 4S már az 1080p full HD felbontású videók rögzítését is támogatja, az új videostabilizáló funkcióval pedig gazdagabb, egyenletesebb felvételek készülhetnek. Az iPhone 4S fejlesztéseinek köszönhetően a videokamera érzékenyebb, élesebb, és jobb minőségű felvételek készíthetők vele félhomályos körülmények között. Az iOS rendszer új iMessage szolgáltatásával a felhasználók közvetlenül megoszthatják videóikat családjukkal és barátaikkal.

Az iPhone 4S ugyanazzal a tetszetős, vékony üveg?rozsdamentes acél dizájnnal érkezik, amelyet felhasználók milliói kedvelnek szerte a világon, ám belsőleg teljesen megújult. Az Apple kétmagos A5 chipje az iPhone 4 készülékekhez viszonyítva akár kétszeres számítási és akár hétszer gyorsabb grafikus teljesítményt tesz lehetővé ? mégpedig lenyűgöző akkumulátor-üzemidő mellett: a készülék 3G hálózaton akár 8 órás beszélgetési időt kínál.

Az iPhone 4 innovatív, rozsdamentes, külső kétantennás kivitelének továbbfejlesztésével az iPhone 4S az első olyan telefon, amely képes a két antenna közötti váltásra a jelküldés- és fogadás során. Az iPhone 4S kétszeres, akár 14,4 Mbps sebességű HSDPA-alapú leöltésre képes. Az iPhone 4S telefon immár világszerte használható készülék, azaz a CDMA és a GSM hálózatok ügyfelei egyaránt használhatják a nemzetközi roamingszolgáltatást a GSM hálózatokon. (A szolgáltatók roamingszabályozásának feltételei mellett. A HSDPA-elérhetőség és a hálózati sebesség az egyes szolgáltatók hálózatainak függvényében változhat.)

Árak és elérhetőség

Az iPhone 4S fekete és fehér színben kerül forgalomba. A 16 GB-os modell ajánlott fogyasztói ára az Egyesült Államokban 199 dollár, a 32 GB-os modellé 299 dollár, az új 64 GB-os modellé pedig 399 dollár lesz. (Csak az arra jogosult vásárlók számára. Új, külön beszerezhető díjcsomag vásárlása esetén, kétéves hűségnyilatkozattal.) Az iPhone 4S az Apple Online Store áruházban, az Apple kiskereskedelmi üzleteiben, illetve az AT&T, a Sprint és a Verizon Wireless kínálatában, valamint a kijelölt hivatalos Apple-viszonteladóknál lesz kapható. Az iPhone 4S az Egyesült Államokban, Ausztráliában, az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Japánban, Kanadában és Németországban 2011. október 14-én, pénteken kerül forgalomba. Az iPhone 4S készülékek 2011. október 7-étől előrendelhetők. Az iPhone 4 az Egyesült Államokban már csupán 99 dolláros áron, az iPhone 3GS pedig kétéves hűségnyilatkozattal ingyenesen is kapható lesz. A Siri szolgáltatás iPhone 4S készülékeken futó bétaverziója angol (amerikai, brit és ausztráliai angol nyelvre lokalizált verzióban), valamint francia és német nyelven lesz használható. Az iPhone-, iPad- és iPod touch-felhasználók 2011. október 12-től tölthetik le az iOS 5 operációs rendszert ingyenes szoftverfrissítés formájában az iTunes 10.5 alkalmazáson keresztül. Az itt közölt árak az Amerikai Egyesült Államok területén érvényesek. Az iPhone készülékek nemzetközi árairól az Apple a termékek piaci megjelenéséhez közelebbi időpontban ad tájékoztatást.

Az iPhone 4S készülékek értékesítése 2011 októberének végén kezdődik meg világszerte, további 22 országban ? Ausztriában, Belgiumban, a Cseh Köztársaságban, Dániában, Észtországban, Finnországban, Hollandiában, Írországban, Lettországban, Liechtensteinben, Litvániában, Luxemburgban, Magyarországon, Mexikóban, Norvégiában, Olaszországban, Spanyolországban, Svájcban, Svédországban, Szingapúrban, Szlovákiában és Szlovéniában.

www.apple.com/hu

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.