JBL Classic újdonságok Las Vegasból

2023. január 28., szombat, 09:55

JBL audio erősítő lejátszó médialejátszó streamer hifi vinyl lemezjátszó CD-lejátszó bakelit lemezjátszó vinyl lemezjátszó JBL hifi JBL lejátszó sztereó erősítő hifi erősítő hálózati streamer hálózati zenelejátszó JBL erősítő

A 2023-as CES kiállításon mutattak be először négy klasszikus külsejű, de modern funkciókat tartalmazó JBL elektronikát. Ezek név szerint a CD350 Classic CD-lejátszó, TT350 Classic vinyl lemezjátszó és MP350 Classic hálózati zenelejátszó, továbbá az SA550 Classic sztereó erősítő.

JBL SA550 sztereó erősítő és CD350 CD-lejátszóJBL SA550 sztereó erősítőJBL SA550 sztereó erősítőJBL CD350 CD-lejátszóJBL MP350 hálózati zenelejátszóJBL TT350 vinyl lemezjátszóJBL TT350 vinyl lemezjátszóJBL TT350 vinyl lemezjátszó

A JBL nosztalgikus hangulatot keltő, de naprakész technológiákkal felvértezett Classic családja folyamatosan bővül. Korábban írtunk az L100 Classic és L82 Classic állványos hangfalakról. A nemrég bejelentett készülékek többek között e hangsugárzók kiegészítésére születtek. A gyártó közleménye alapján időtlen formatervre törekedtek, ami korszerű funkciókkal egészül ki. A friss modellek sikerét az SA750 integrált sztereó erősítő ihlette, amelyet tavaly mutattak be, a gyártó 75 éves fennállása alkalmából.

JBL SA550 sztereó erősítő

Az ugyancsak fa oldallapokkal díszített SA550 Classic több funkciót is megőrzött nagyobb testvérétől. Ilyen a G osztályú erősítő áramkör és a beépített D/A konverter, amihez optikai és koaxiális bemeneten keresztül lehet hozzáférni. Analóg oldalon egy MM/MC-kompatibilis phono bemenet is része szolgáltatásainak. Teljesítménye egy csatornán 90 W (8 ohmon mérve).

JBL CD350 CD-lejátszó

Az MP350 Classic teljesértékű eszköz  azoknak, akik hálózaton keresztül szeretnék lejátszani kedvenc zenéiket. Beilleszthető Google Chromecast vagy Apple AirPlay ökoszisztémákba, emellett Spotify Connect és Tidal Connect klienseket is tartalmaz. A jitter-mentes jelfeldolgozás érdekében az erősítő és a streamer is referencia minőségű D/A konverterrel dolgozik.

JBL MP350 hálózati zenelejátszó

Akik a fizikai médiát részesítik előnyben, újra megszólaltathatják lemezgyűjteményüket a CD350 Classic vagy TT350 Classic lejátszók valamelyikével. Előbbi a másolt lemezeket is beolvassa, továbbá felismeri a legelterjedtebb digitális hangformátumokat (közte az FLAC, WAV, MP3, AAC és WMA kiterjesztéseket is), amennyiben USB adathordozót csatlakoztatnak a rajta lévő USB-A bemenethez.

JBL TT350 vinyl lemezjátszó

A TT350 vinyl lemezjátszó közvetlen (direct drive) hajtásos motort tartalmaz. A 33/45 fordulatú hanglemezeket szenzoros sebességvezérlő segítségével tartja megfelelő hangmagasságban. Görbített hangkarjának végén MM hangszedő fészkel, ami későbbiekben könnyen cserélhető az eltávolítható fejnek köszönhetően. Vibráció csökkentő lábai állítható magasságúak, emellett tartozéka egy színezett porvédő fedél is, ami vizuálisan illeszkedik diófa alvázához és tovább fokozza a nosztalgikus érzést.

JBL TT350 vinyl lemezjátszó

Az SA550 Classic integrált sztereó erősítő, CD350 Classic CD-lejátszó, MP350 Classic hálózati zenelejátszó és TT350 Classic vinyl lemezjátszó várhatóan 2023 közepén kerül kereskedelmi forgalomba. Pontos érkezésükkel és árukkal kapcsolatban a Házimozi Stúdió online felületein érdemes tájékozódni.

hazimozistudio.hu

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.