Új Astell & Kern mobil audio lejátszó érkezett

2016. augusztus 29., hétfő, 11:05

Astell Kern Astell and Kern audio hifi lejátszó zenelejátszó audio lejátszó hifi lejátszó AK lejátszó Astell Kern lejátszó

Immár itthon is kapható az audiofil hordozható zenei lejátszóiról ismert Astell & Kern legújabb extrém alkotása, az AK70.

Az Astell & Kern ügyesen megtalálta azt az eddig üresen tátongó rést, melynek kitöltésével a sokat utazó, ugyanakkor maximalista zenerajongók igényeit tudta végül kielégíteni. Alig néhány éve mindössze két termék szerepelt a cég kínálatában, ahhoz képest (ha csak a lejátszókat nézzük, a kiegészítő eszközök nélkül) a hírünk tárgyát képező AK70 az aktuális família nyolcadik tagja. Nevezzük akkor aljas nyolcasnak?

Astell and Kern AK70 mobil audio lejátszó

Inkább százhuszonnyolcasnak, mert DSD64 és DSD128 fájlokat is képes (PCM folyammá történő alakítással) megszólaltatni, CS4398 típusú DA konvertere 192 kHz/24 bit mintavételezésű. Emellett természetesen megkapjuk az olyan jellegzetes AK adottságokat, mint a teljes egészében alumínium készülékház, memória bővítési lehetőség micro SD kártyával (az AK70 beépített háttértárának kapacitása 64 GB) csinos érintésérzékeny kijelző és a masszív, oldalra pozícionált jelszintvezérlő potméter.

Astell and Kern AK70 mobil audio lejátszó

Az igazi érdekesség azonban akkor kerül előtérbe, ha a tetőlapon lévő, szimmetrikus fülhallgató kimenethez érkezünk. Erre korábbi Astell & Kern termékekről szóró írásainkban nem tértünk ki, ugyanis relatív kevés olyan füles kapható a jelenlegi piacon, amelyek alapértelmezetten rendelkeznek a 4-pólusú, speciális dugóval. Viszont mostanra elérkeztünk oda, hogy más gyártókkal történő kooperációnak köszönhetően fül- illetve fejhallgatók is szerepelnek az AK kínálatában. És utóbbiak közül nem egyhez mellékelik a jobb hangminőséget ígérő, különleges csatlakozófejet.

Astell and Kern AK70 mobil audio lejátszó

Végül, de nem utolsósorban apró érdekesség, hogy már CD rippelő készüléket (AK CD Ripper) is vásárolhatunk a cégtől, mely lemezeink tartalmát képes közvetlenül a mobil zenelejátszó háttértárára másolni, számítógép használata nélkül.

Astell and Kern CD Ripping

Az AK 70 már Magyarországon is megvásárolható, bruttó 228 220 Ft-os árával az AK Jr és AK 100-II közé ékelődik be. Hamarosan kimerítő teszt keretein belül részletesebben is bemutatjuk, hogy mire képes a kis lejátszó, a fentebb említett CD Ripper és a cég egyik fülhallgatója ugyancsak szerepelni fognak a cikkben.

www.kacsa-audio.hu

www.astellnkern.com

Astell and Kern AK70 mobil audio lejátszó

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.