ISE 2012 - Sonance

2012. február 13., hétfő, 11:55

Sonance hangsugárzó hangfal multiroom

A Sonance standján csak falakat látni. Falakat, a beléjük süllyesztett hangsugárzókkal. És némi növényzetet. Az amerikai cég szinte csak beépíthető megoldások mellett tette le a voksát, ami egy közel 100 (!) féle termékből álló skálát eredményez. E termékekről egy udvarias amerikai úriember adott részletes ismertetőt.

A 2012-es ISE kiállítás kitűnő alkalmat jelentett a gyártónak, hogy megmutathassa, milyen az, mikor nem látjuk, honnan érkezik a hang. Vakolható hangsugárzójuk szinte túlságosan is jól szólt, közben a hallgató számára teljesen láthatatlan maradt, elsőre mi sem tudtunk mit reagálni a falból érkező, valóban láthatatlan (és kitapinthatatlan) sztereó hangforrásra. Emellett megtekinthettük otthoni háttérzenék hallgatásához-és házimozi felhasználáshoz ajánlott termékeiket is, a típusok zöméhez variálható alakú (négyzet, téglalap vagy kör) védőselyem dukál. A konvencionális ?Visual Performance? modellek grillje még valamelyest szemet szúr, bár kávája alig haladja meg a fél centimétert, ellenben az ?Architectural? típusok már keret nélkül is kaphatóak, csupán egy leheletvékony grill árulkodik a hangszórók ottlétéről. Nem csak a szemünk, de a hangfalakat installáló személy is jól jár, köszönhetően a termékek rendkívül csekély beépítési mélységének ? gondolunk itt pl. a mindössze 8 cm-es mélységű subwooferekre.

Vétek lenne kihagyni a márka talán legvagányabb szériáját, a kültéri felhasználásra tervezett ?Landscape? modelleket. Kipróbáltuk az LS10-es, mindenféle időjárási viszonyokkal dacoló kültéri mélysugárzót, ennek nagy részét a föld alá kell temetni, csupán egy kb. 30 centis ?harang? árulja el a berendezést ? ha kellően kreatívak vagyunk, egy bokorral vagy virágültetvénnyel gondosan elrejthetjük szem elől, lehet, hogy vakond irtásra is alkalmas? Az elsüllyeszthető mélynyomónál még nagyobb slágernek számítanak az LS47-és LS67 SAT, 70 Voltos feszültséggel üzemeltetett kültéri hangszórók. Aprócska méretüknek köszönhetően akár fatörzsre, kerítésre is rögzíthetjük őket, különleges szerkezetüknek köszönhetően akár 10-15 méterről is tökéletesen hallottuk az általuk kibocsátott hangokat, még halk hangerőn is rendkívül jól betöltötték a rendelkezésre álló teret (konkrétan a másik standról is tisztán hallottuk őket!).

www.audiotrend.hu

www.sonance.com

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.