Aktív monitor hangfal Angliából

2017. március 20., hétfő, 14:05

AE AE1 AE One Acoustic Energy audio hifi hangfal hifi hangfal aktív hangfal AE hangfal AE One Active Acoustic Energy hangfal

Feltámadt poraiból a stúdiótechnikai múltú AE1 monitorsugárzó, mely elődjeitől eltérően kevésbé professzionális külsejű, így otthonokban is jól mutat.

30 éves fennállását ünnepli a brit Acoustic Energy a megújult AE1 Active aktív hangfalpárral, melynek azonos néven futó elődje volt a gyártó első, egyúttal úttörő és sikert okozó terméke. Az eredetileg professzionális területre szánt hangfal mostanra lényegesen letisztultabb, dekoratív külsőt kapott annak érdekében, hogy tetszés szerint, nappalink dísze is lehessen. Másfelől - erre a gyártó is felhívja figyelmünket - minden adottsága megvan ahhoz, hogy stúdióban, vagy akár hobbizenészek, otthoni félprofi műsorgyártók íróasztalán helytálljon.

Acoustic Energy AE1 Active aktív hangfal

A teljesen analóg elektronikával rendelkező dobozok RCA és XLR bemenetekkel rendelkeznek. Emellett +/- 2 decibeles tartományban külön vezérelhető alacsony és magas frekvenciás visszaadásuk.

Acoustic Energy AE1 Active aktív hangfal hátlap

Az alumínium hangszórókészlettel rendelkező rendszer magassugárzója körül WDT hullámvezető található, melynek köszönhetően a vártnál nagyobb szórásra és szélesebb hangszínpadra képes. Kerámia és fém keverékű membránja, a cég szerint épp olyan dugattyúszerű mozgást produkál, amelyet az eredeti AE1-nél is megvalósítottak. Mindezt AB osztályú erősítők hajtják, külön-külön 50 W teljesítményű végfok táplálja a magas és mélyközép hangszórót. A papíron közölt frekvencia-átvitel +/- 6dB eltéréssel 40 Hz-től 25 kHz-ig terjed.

Acoustic Energy AE1 Active aktív hangfal

A zongoralakk fekete, fehér és valódi cseresznyefa furnér külsővel készülő Acoustic Energy AE1 Active aktív hangfal 319 000 forintos pár-áron már itthon is rendelhető. Meghallgatható az Audio Centrum bemutatótermében, illetve akinek nincs lehetősége ellátogatni a szaküzletbe, az ne csüggedjen, mert hamarosan kimerítő cikket fogunk megjelentetni a kis erőművekről itt, az AV-Online hasábjain!

www.audiocentrum.hu

www.acoustic-energy.co.uk

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.