A JBL és a Harman Kardon is beszáll a multiroom buliba

2019. május 3., péntek, 06:05

JBL audio hifi hangfal hangszóró hangrendszer Harman Kardon Bluetooth hangszóró JBL hangszóró JBL hangfal multiroom rendszer multiroom hangrendszer multiroom hangszóró multiroom hangfal Harman Kardon hangfal Harman Kardon hangszóró Harman

A HARMAN márkacsoport alá tartozó JBL és Harman Kardon is nemrég bemutatta saját multiroom-képes, vezeték nélküli hangrendszereit Link, illetve Citation néven. Ár és dizájn tekintetében különbözőek egymástól, de közös extrákat (pl. Google Assistant alapú vezérlést) is tartalmaznak.

Harman Kardon Citation multiroom hangszórókHarman Kardon Citation Bar soundbarHarman Kardon Citation Tower hangfal és Citation Bar soundbarHarman Kardon Citation One és Citation 100 hangszórókHarman Kardon Citation 500 hangszóró displayJBL Link multiroom hangszórókJBL Link multiroom hangszórókJBL Link 10 és Link 20 multiroom hangszórókJBL Link 10 Bluetooth hangszóróJBL Link 10 Bluetooth hangszóróJBL Link 10 multiroom hangszóró

A JBL és Harman Kardon vezeték nélküli, többszobás hangrendszerei közti alapvető különbség, hogy előbbi egyszerűbb dizájnra épül, továbbá jelenleg még csak négy egydobozos, állítva elhelyezhető termékből áll.

Harman Kardon Citation Bar soundbar

A Harman Kardon palettában exkluzívabb anyaghasználat figyelhető meg. Ugyanakkor olyan, konkurenciához igazodó komponenseket is tartalmaz, mint a Citation Bar nevű soundbar vagy a Citation Sub nevű mélysugárzó.

JBL Link multiroom hangszórók

Amitől várhatóan slágertermékké válik majd a JBL Link széria, az a Link 20 és Link 10 modellek esetében a beépített akkumulátorról történő üzemeltetés lehetősége lesz. A WiFi alapú vezérlés a Google Chromecast keretrendszerén keresztül lehetséges, de a felhasználó dönthet Bluetooth alapú jeltovábbítás mellett is.

JBL Link 10 Bluetooth hangszóró

A máris IF Design Award, Red Dot Design Award és EISA díjakat bezsebelő Harman Kardon Citation sorozat elegánsabb kivitelt és több variációs lehetőséget nyújt. Például nem csak polcra helyezhető, kisméretű hangrendszereket tartalmaz, a csaknem 20 kilós, csatornánként 200 W teljesítményű Citation Tower könnyedén betölthet hanggal nagyobb tereket is.

Harman Kardon Citation Tower hangfal és Citation Bar soundbar

Amennyiben térhatású hangrendszer frontsugárzójaként akarják használni, beilleszthető melléjük vagy a Citation Bar nevű termékhez a Citation Surround nevű, szintén vezeték nélküli háttérsugárzó (természetesen ezek áramellátásához 230 voltos hálózat szükséges). Mindkét gyártó esetében két színopció (fehér-szürke/fekete) közül lehet választani.

Harman Kardon Citation One és Citation 100 hangszórók

A JBL Link sorozat árait még nem tudjuk pontosan, a Harman Kardon Citation széria esetében az alábbi árakkal lehet számolni:

Citation ONE: 59 999 Ft
Citation 100: 89 999 Ft
Citation 300: 119 999 Ft
Citation 500: 199 999 Ft
Citation Bar: 289 999 Ft
Citation SUB: 259 999 Ft
Citation Tower: 799 999 Ft/pár
Citation Surround: 139 999 Ft/pár

Mindkét gyártó termékcsaládját hamarosan részletes tesztek formájában is bemutatjuk itt, az AV-Online hasábjain.

www.extremeaudio.hu

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.