Új high end streamer a Matrix Audio kínálatában

2021. augusztus 14., szombat, 17:40

Matrix MatrixAudio Matrix Audio audio hifi lejátszó zenelejátszó médialejátszó streamer audio lejátszó high end hálózati zenelejátszó hálózati audio lejátszó

X-SABRE 3 néven mutatta be legújabb csúcsminőségű, hálózati zenelejátszó és DAC szerepet egyaránt betöltő forráskészülékét a Matrix Audio. Az elődjéhez képest még laposabb és karcsúbb megjelenésű eszköz ESS ES9038 D/A konvertert és Crystek CCHD-950 femtoszekundum pontossággal üzemelő órát kapott.

Matrix Audio X-SABRE 3 hálózati streamerMatrix Audio X-SABRE 3 hálózati streamerMatrix Audio X-SABRE 3 hálózati streamerMatrix Audio X-SABRE 3 hálózati streamerMatrix Audio X-SABRE 3 hálózati streamer távvezérlőMatrix Audio X-SABRE 3 hálózati streamerMatrix Audio X-SABRE 3 hálózati streamer

Gyártója szerint az X-SABRE 3 (1 200 000 Ft) nem csupán elődjének ráncfelvarrott változata, hanem egy teljesen újratervezett készülék, butítások nélküli, vadonatúj készülékházzal és áramkörrel. A hifis mércével kicsinek nevezhető eszköz analóg XLR és RCA hangkimenetekkel csatlakoztatható magas minőségű hangrendszerekhez. Az internetes/hálózati szolgáltatások elérését szolgáló Ethernet porton kívül (2,4 és 5 GHz-es WiFi sem maradt ki belőle) USB, optikai és koaxiális bemeneteket is nyújt. A tápellátást és az analóg, illetve digitális áramköröket különálló szigetekre osztották szét az alumínium házon belül.

Matrix Audio X-SABRE 3 hálózati streamer távvezérlő

A 3,4 kg tömegű DAC/lejátszó 1,2 GHz-es NXP i.MX 6Quad 4x Cortex-A9 processzorral dolgozik, szolgáltatásai között AirPlay 2, DLNA/UPnP valamint Roon Ready támogatottság is szerepel. Beépített kliensei közé tartozik a Spotify Connect és a TIDAL Connect is, így az említett szolgáltatók applikációján keresztül vezényelhető a lejátszás, illetve hangerő (infravörös távvezérlő is része az X-SABRE 3 tartozékainak). TIDAL esetén az MQA jelfolyamok dekódolása sem okoz gondot. Az eszköz előlapján kerek, színes kijelző mutatja a fontosabb információkat.

Matrix Audio X-SABRE 3 hálózati streamer

Érdekesség, hogy az Matrix Audio X-SABRE 3 tetszőlegesen oda-vissza kapcsolható aszinkron vagy szinkron üzemmódok között. Előbbi esetén a D/A konverter mester órajele a Crystek CCHD-950 órából származik, a forrás által beküldött órajel figyelmen kívül hagyásával.

Matrix Audio X-SABRE 3 hálózati streamer

Szinkron módban a beépített femtoszekundum pontosságú óra kikapcsol és a D/A chip teljes egészében a bemenetről kapott jeltől függ. Ízléstől és a küldő féltől függ, hogy melyik esetben lesz jobb a hangzás, de kétségtelenül lesznek, akik kíváncsian próbálják majd ki a készülék eme adottságát. Az említett funkció az IIS-LVDS interfészen keresztül engedélyezhető, hiszen ilyen csatlakozóval is rendelkezik. A X-SABRE 3 trigger ki/bemenettel könnyítheti meg a köré épített, pl. végerősítőkkel hajtott rendszer ki/bekapcsolását.

streamaudio.hu

matrix-digi.com

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.