A FiiO újabb zsebpénzbarát bombával készül?

Vezetékes fejhallgatóból Bluetooth-os? Miért is ne!

2018. március 13., kedd, 21:05

FiiO audio hifi DAC Bluetooth DAC Bluetooth adapter

Még 2017 novemberében bukkantak fel az első hírmorzsák a FiiO következő Bluetooth adaptereiről, a BTR1 továbbfejlesztett változatáról BTR3 néven, és az olcsó μBTR típusról. A két új modell - ahogy a BTR1 is - arra szolgálnak, hogy vezetékes fül- vagy fejhallgatónkat csatlakoztathassuk Bluetooth forráshoz.

A kisebbik modell a Qualcomm CSR8645-ös chipre épül. Ez az alkatrész is aptX kompatibilis, ami a hírek szerint a kész termékben is elérhető lesz. Maga a chip elég jó specifikációkkal rendelkezik, hiszen két mikrofont támogat, 2 külső eszközre képes csatlakozni, van benne DSP és ötsávos EQ. Azt, hogy ezekből mennyi lesz majd ténylegesen elérhető, még nem tudni, de ha a pletykák igazak és tényleg sikerül tízezer forint alatt tartani a termék bolti árát, akkor alighanem az aptX támogatással is elégedettek lehetünk.

FiiO μBTR Bluetooth adapter

A nagyobb típus, a BTR3 egy igazi nagyágyúnak ígérkezik, hiszen aptX HD és ha igaz, Sony LDAC kompatibilis is lesz! Az ebben használt Qualcomm CSR 8675-ös chip is egy igazi ínyencség a maga 24 bites, 2 DAC-os kivitelével, Bluetooth 5.0 kompatibilitásával és aktív zajzár opciójával. Bár utóbbit, vagyis a külső zajok elnyomását, nem biztos, hogy viszontlátjuk majd a termékben, hiszen ezt a fül- vagy fejhallgatóba épített mikrofonokkal lehetne csak hatékonyan üzemeltetni. No de nem is ez a lényeg, hanem az, hogy a FiiO egy nagy gyártó, ígéretes alkatrészei köré építi saját termékét. Ha a többi alkotóelemet is hasonló figyelmességgel válogatják, akkor reális esélyünk van rá, hogy jó hangú kis Bluetooth adaptereket kapunk!

Az új modellek első szállítmánya várhatón a nyár folyamán indul el a gyárból. Hazai elérhetőségük és áruk ma még ismeretlen.

www.fiio.hu

FiiO BTR3 Bluetooth adapter

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.