Visszatér a Musical Fidelity A1

2023. június 28., szerda, 14:15

Musical Fidelity audio hifi erősítő hifi erősítő sztereó erősítő Musical Fidelity hifi Musical Fidelity erősítő

Ikonikus formatervével, zenei karakterével és sokak által dicsér phono moduljával a Musical Fidelity A1 korának kiemelkedő sztereó erősítője volt. Gyártója úgy döntött, hogy a formatervet szinte érintetlenül hagyva, de modernizált belső részletekkel feltámasztja az A osztályú ereklyét.

Musical Fidelity A1 sztereó erősítőMusical Fidelity A1 sztereó erősítőMusical Fidelity A1 sztereó erősítőMusical Fidelity A1 sztereó erősítő frontMusical Fidelity A1 sztereó erősítő hátlapMusical Fidelity A1 sztereó erősítőMusical Fidelity A1 sztereó erősítőMusical Fidelity A1 sztereó erősítőMusical Fidelity A1 sztereó erősítő távirányító

A Musical Fidelity A1 eredeti változatát a '90-es években mutatták be. Kis mérete ellenére képes volt az akkori legérzéketlenebb hangsugárzók hajtására is, holott teljesítménye nem számított nagynak. Teljesen A osztályú áramköre szimmetrikus felépítésű volt, csak magas minőségű alkatrészekből gyártva. A korai A1 sikeréből ihletet merítve számos reinkarnáció látott napvilágot az évek során. A 2023-as kiadás ugyanolyan specifikációjú, mint az első generáció, viszont korszerűbb a transzformátor, fejlettebbek a tápellátó áramkörök és más alkatrészeket is kisebb zajú alternatívákra cseréltek.

Musical Fidelity A1 sztereó erősítő

A teljesítmény 25 W 8 ohmon, A osztályban. Leírásában az áll, hogy az erősítő automatikusan több teljesítményt is nyújt, amennyiben az A osztályú áramot túllépi. Ilyenkor "átcsúszik" (szándékosan nem "kapcsol" szót alkalmaznak) egyenletesen B osztályú működésre, ideiglenesen több áramot biztosítva. Utóbbinak köszönhető, hogy a frissített kiadás is könnyen kiszolgál nehezebben hajtható hangsugárzókat.

Musical Fidelity A1 sztereó erősítő

A tápegység immár nem osztott, hanem "kettős monó felosztású sín" tekercselést kapott. A jobb és bal oldalt különálló tápegységek szolgálják ki a jobb sztereó hangzás érdekében. A korábbihoz képest megkettőzték a tápegység kapacitását, ami kisebb zajt és tisztább hangélményt eredményez.

Musical Fidelity A1 sztereó erősítő

Az előerősítő magas minőségű, frissített ALPS RK jelszint vezérlőt (hangerő szabályzó) tartalmaz, viszont a fő áramköre ugyanaz a TL071 JFET, amely az eredeti (1988-as) darabban volt. A phono modul MM és MC hangszedőkkel is kompatibilis, szolgáltatásainak része az automatikus impedancia illesztés. Tartozékként már távvezérlő is jár mellé, amely jelszint vezérlésre és némításra alkalmas.

Musical Fidelity A1 sztereó erősítő távirányító

A Musical Fidelity A1 1600 eurónak megfelelő forintért rendelhető. Várható Magyarországra érkezésével és személyes kipróbálással kapcsolatban az Extreme Audio munkatársainál lehet érdeklődni.

extremeaudio.hu

musicalfidelity.com

Musical Fidelity A1 sztereó erősítő front

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.