Újdonságok az Arcam Radia szériában

2024. június 1., szombat, 23:25

Arcam audio hifi erősítő lejátszó zenelejátszó streamer hifi erősítő sztereó erősítő hálózati streamer hálózati zenelejátszó Arcam hifi Arcam erősítő Arcam streamer

Három új Arcam készülékről hullott le a lepel a müncheni HIGH END kiállításon. A friss modellek között egy hálózati zenelejátszó (ST25) és két hálózatképes integrált sztereó erősítő (SA35, SA45) mutatkozott be.

Arcam Radia ST25 hálózati streamerArcam Radia ST25 hálózati streamer frontArcam Radia SA35 sztereó erősítőArcam Radia SA35 sztereó erősítőArcam Radia SA45 sztereó erősítőArcam Radia SA45 sztereó erősítőArcam Radia SA45 sztereó erősítő

Arcam ST25 hálózati zenelejátszó

Amikor tavaly bejelentették az Arcam Radia szériát, még csak egy streamer eszközt tartalmazott (ST5), melyhez képest az ST25 funkció és hangzás tekintetében is jobbnak tűnik. Kulcsrészlete, hogy a hálózati lejátszásért felelős modul teljesen új fejlesztés (épp úgy, mint az SA35 és SA45 erősítőknek). A tisztább hangélmény érdekében lineáris tápegységet kapott, vizuális visszajelzésre pedig színes előlapi kijelzőt. Apple AirPlay mellett Chromecast, TIDAL és Spotify klienseket egyaránt támogat. Állítólag forgalomba helyezése után arra is lehet számítani, hogy megkapja a Roon tanúsítványt. Az Arcam leírása alapján az A25 integrált sztereó erősítő kiegészítésére szánják.

Arcam Radia SA35 sztereó erősítő

Arcam SA35 integrált sztereó erősítő

Az A25 tesztje során még rosszul feltételeztük, de úgy tűnt, hogy azt szánta a cég a hamarosan kifutó SA30 utódjának. A Radia SA35 (mely magába foglalja az ST25 hálózati funkcióit) érkezésével vált világossá, hogy belőle lesz a tényleges örökös. Megőrizte az SA30 esetében előnyösnek számító eARC HDMI bemenetet és Dirac szobakorrekciós rendszert. Másfelől az ESS legújabb Hypestream IV DAC topológiája dolgozik benne, az ST25-höz hasonló, nagyméretű, színes kijelző pedig hab a tortán. Kettős mélysugárzó kimenettel és a legfrissebb G osztályú erősítővel is rendelkezik, utóbbi teljesítménye 120 W/csatorna. Vezérlése az Arcam Radia alkalmazással, távvezérlővel vagy a támogatott kliensek bármelyikével lehetséges.

Arcam Radia SA45 sztereó erősítő

Arcam SA45 integrált sztereó erősítő

Az SA45 azoknak készült, akik még magasabb teljesítményre és szimmetrikus kivitelre tartanak igényt. 180 W/csatorna (szintén G osztály) a kevésbé érzékeny high end hangfalakat is kiszolgálja, az XLR bemenet és kimenet pedig további rendszerfejlesztési opciókat tesz lehetővé felső kategóriás hifi szettekben. Az SA35-höz hasonló módon ebbe is került kettős optikai, koaxiális, valamint Bluetooth 5.2 verziójú küldő-fogadó modul, eARC HDMI csatlakozóval és előlapi fejhallgató kimenettel kiegészítve. A Dirac szobakorrekció beállításához 5 méteres USB kábel és bemérő mikrofon is részét képezi a csomagolásban lévő tartozékoknak. Ami pedig az árakat illeti:

Arcam ST25 hálózati streamer: 759 990 Ft
Arcam SA35 sztereó erősítő: 1 299 990 Ft
Arcam SA45 sztereó erősítő: 1 975 990 Ft

Az ST25 és SA35 várhatóan idén szeptember-október tájékán kerül forgalomba, az SA45 érkezésére november-december környékéig kell várni. További termékinformációkkal és a jelenleg készleten lévő Radia széria kipróbálásával kapcsolatban a Házimozi Stúdió elérhetőségein lehet érdeklődni.

hazimozistudio.hu

arcam.co.uk

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.