Rengeteg Musical Fidelity újdonság várható

2022. május 27., péntek, 16:10

Musical Fidelity audio hifi erősítő végfok végerősítő DAC phono lemezjátszó high end hifi erősítő sztereó erősítő vinyl lemezjátszó phono előerősítő DA konverter

Hamarosan új erősítők, D/A konverter és lemezjátszó is gazdagítják a hifi elektronika specialista kínálatát. A termékek bejelentésére az idei HIGH END Munich kiállítás ideje alatt került sor. Ennyi újdonságot egyszerre még nem hozott nyilvánosságra a Musical Fidelity. A készülékek érkezése idén őszre várható.

Musical Fidelity Nu-Vista HIGH END 2022 MünchenMusical Fidelity Nu-Vista HIGH END 2022 MünchenMusical Fidelity Nu-Vista HIGH END 2022 MünchenMusical Fidelity Nu-Vista HIGH END 2022 MünchenMusical Fidelity Nu-Vista HIGH END 2022 MünchenMusical Fidelity Nu-Vista Vynil HIGH END 2022 MünchenMusical Fidelity Nu-Vista HIGH END 2022 MünchenMusical Fidelity MX-Stream HIGH END 2022 MünchenTriangle Magellan HIGH END 2022 MünchenTriangle keresztváltó HIGH END 2022 MünchenTriangle keresztváltó HIGH END 2022 München

Néhány napja rántották le a leplet több Musical Fidelity újdonságról is, melyek közül jópárat élőben is meg lehetett nézni, ki lehetett próbálni a cég müncheni sajtótájékoztatóján. Ugyanitt a francia hangsugárzó gyártó Triangle is szemlére bocsátotta 40. évfordulós, limitált mennyiségben megvásárolható modelljeit.

Triangle Magellan HIGH END 2022 München

A Musical Fidelity referencia Nu-Vista termékvonala és a kisebb szériák egyaránt bővülni fognak. A bejelentés zenehallgatással zárult: különböző hanglemezeket játszottak le egy vadonatúj, Európában gyártott, szíjhajtásos vinyl lemezjátszón.

Musical Fidelity Nu-Vista HIGH END 2022 München

Forgalomba kerülésekor nagy eséllyel M8xTT névvel kerül majd a boltok polcaira. Gyártója közleménye szerint a 2004-ben készült Musical Fidelity M1 újraértelmezett kiadásának is tekinthető. A kettős akril tálcára épített M8xTT 10 kg tömegű, kerámia csapágyas "alumínium szendvics" tányérral, állítható magasságú mágneses lábakkal és 9 col hosszúságú hangkarral gondoskodik a minőségi hangzásról.

Musical Fidelity Nu-Vista Vynil HIGH END 2022 München

Bővülő Musical Fidelity Nu-Vista család

A valaha létező legjobb kisméretű jelcsövek közé rangsorolt, magas élettartamú Nuvistor típusokat tartalmazó Nu-Vista sorozat több taggal is bővülni fog. Utóbbiak közé tartozik a Nu-Vista 800.2 integrált sztereó erősítő, amely frissített külsőt, korszerű előlapi kijelzőt és újratervezett belső alkatrészeket tartogat a maximalista audiofileknek. Teljesítménye csatornaként több mint 300 W, emellett extrém alacsony zajszintet, neutrális frekvencia-átvitelt és ultranagy sávszélességet ígér. Rajta kívül várható még egy hasonló külsejű előerősítő, amelyhez dedikált külső tápegységet is terveztek (Nu-Vista PRE és Nu-Vista PRE PSU). Az előerősítőhöz passzoló sztereó és monó végerősítőket is hoztak a bemutatóra, ugyancsak Nu-Vista áramkörrel és külső tápegységgel. A kétcsatornás (erősítőből és ahhoz tartozó, dedikált tápegységből) álló szett várhatóan Nu-Vista PAS és Nu-Vista PAS PSU, a monoblokk variáció pedig Nu-Vista PAM és Nu-Vista PAM PSU névvel kerül forgalomba. E készülékek technikai jellemzőit egyelőre nem fejtjük ki részletesebben, mert a forgalomba kerülésig egyes termékadatok változhatnak.

Musical Fidelity Nu-Vista HIGH END 2022 München

D/A konverter digitális forráseszközökhöz

Megnézhettük az M6x DAC (teljesen végleges) változatát is, amely a 32-bites ESS HyperStream II-t alkalmazó M6s utódja. Ezúttal a frissebb ES9038Q2M chipre váltottak és megduplázták, így kettős monó jelutat eredményezve. Finomítottak a firmware tulajdonságain és a szolgáltatásokat kiegészítették Roon támogatottsággal, továbbá a kimeneti és bemeneti részt is átgondolták, hogy jobban illeszkedjen az aktuális igényekhez. Végül, de nem utolsósorban: ez a D/A konverter is már az EU-ban készül. A Musical Fidelity M6x DAC RCA és XLR kimenetekkel egyaránt rendelkezik. Digitális bemeneteket illetően számítógépes USB, AES/EBU, koaxiális és kettős optikai közül lehet választani. Tetszőlegesen kapcsolható felskálázást és re-clocking funkciót, valamint beépített fejhallgató erősítőt is kínál.

Musical Fidelity Nu-Vista HIGH END 2022 München

Hálózati zeneszerver

A Musical Fidelity is színesíti a kisméretű, de audiofil hangminőséget biztosító streamer eszközök világát. MX-Stream nevű hálózati zenelejátszójukat elsődlegesen a (korábban általunk is tesztelt) MX-DAC-hoz javasolják, de bármilyen USB bemenettel rendelkező modern D/A konverterrel használható. Teljes mértékben úgy optimalizálták, hogy bitről bitre történő (bit-perfect) lejátszást nyújtson. Beépített audiofil lejátszó szoftvere alacsony fáziszajú órajellel és kettős USB-A bemenettel, továbbá videó jelet nyújtó HDMI kimenettel egészül ki. Vezérlése számítógépről és okostelefonról is lehetséges. Beépített kliensei között Spotify, TIDAL, és Qobuz egyaránt szerepel, emellett Roon Ready tanúsítvánnyal is ellátták. Remélhetőleg hamarosan lesz módunk részletesebben kifejteni a tudását, egy kimerítő teszt keretein belül!

Musical Fidelity MX-Stream HIGH END 2022 München

Musical Fidelity házimozi végerősítők

A Dolby Atmos és DTS:X térhódítása azt eredményezi, hogy zenestúdiók is kacsingatnak az immersive audio, azaz magassági térinformációt tartalmazó többcsatornás hang felé. Vélhetőleg ennek köszönhető, hogy a Musical Fidelity három végerősítőt is bejelentett. Az M6x 250.5, M6x 250.7 és M6x 250.11 készülékek, ahogy nevük is sugallja, öt, hét és tizenegy csatornányi erősítőt tartalmaznak. A két kisebb végfok teljesítménye minden egyes csatornán 250 W (4 ohmon), a 11 csatornás változat ugyanekkora teljesítményre képes három front csatornáján. Nyolc háttérsugárzó csatornájára darabonként 150 wattot ígér (4 ohmon), de ezek a teljesítményadatok még változhatnak a piacra kerülésig.

Musical Fidelity Nu-Vista HIGH END 2022 München

A fentebb említett Musical Fidelity készülékek várható érkezésével (előreláthatólag 2022 ősze) és forintos árával kapcsolatban a hivatalos magyarországi forgalmazónál és a viszonteladóknál lehet érdeklődni.

extremeaudio.hu

musicalfidelity.com

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.