Mindentudó erősítő?

2017. január 4., szerda, 18:15

AURALiC POLARIS audio hifi erősítő lejátszó médialejátszó DAC DA konverter hálózati lejátszó hifi erősítő AURALiC hifi AURALiC lejátszó

Az AURALiC olyan integrált sztereó erősítőt készített, amely a kategória határait feszegeti, más szóval épphogy kávét nem főz csak, mert minden mást tud.

A POLARIS elméleti alapjait tekintve integrált sztereó erősítő, de kiegészül minden egyéb extrával. Olyannyira, hogy sztereó fronton még nem is láttunk egyetlen eszköz által megtestesített, jobbnak vagy többnek nevezhető szolgáltatás felhozatalt. Tartalmaz hálózati médiajátszót (AirPlay, Bluetooth és UPnP klienseket beleértve), internetes szolgáltatásokat (Qobuz, TIDAL, internet rádió) és DA konvertert is. Utóbbihoz az ARIES-ből már ismert, femtomásodperc (azaz a másodperc ezermilliárdod része) pontosságú óramű is tartozik. Az eszközön (túl az AES/EBU, optikai és koaxiális csatlakozókon) található PC-USB és hagyományos USB bemenet is, utóbbiból elöl és hátul egyaránt. Rábiggyeszthetünk USB-s adathordozókat, lejátszhatunk vele DSD-t, és persze még tucatnyi más, veszteségmentes formátumot.

AURALiC POLARIS hátlap

Bármennyire is digitális központú a POLARIS, tervezői gondoltak az analóg lemezjátszók szerelmeseire is. Két sztereó RCA található rajta, melyeket tetszés szerint konfigurálhatunk. A felhasználó döntheti el, hogy e csatlakozók előerősített kimenetként, vagy phono bemenetként működjenek. Mindehhez a VEGA kompakt méretei társulnak, olyan nem mellékes extrákkal, mint az előlapi OLED kijelző vagy hibrid jelszint vezérlő. Utóbbi ugyancsak érdekes megoldás, mert egyidejűleg alkalmaz analóg és digitális hangerőszabályzást. Minden (analóg) bejövő jelet automatikusan átalakít DSD256 jelfolyammá, így a 12 dB-es analóg fokozatok közé a DAC belső vezérlője kisebb lépcsőfokokat is be tud még ékelni. A gyártó szerint így alacsonyabb torzítást és jobb hangminőséget tudtak elérni kis terhelésen.

AURALiC POLARIS

Az már csak hab a tortán, hogy mindez kiegészül 120 W (8 ohmon) teljesítményű, kétcsatornás végerősítővel. Mindezek alapján a POLARIS inkább számítógéppel egybeépített hifi központ titulust viselhetne (és még fel sem soroltuk további szolgáltatásait, mert hogy tud még ezt-azt), ráadásul nem is járunk messze az igazságtól. Négymagos A9 processzor dolgozik benne, 1 GB DDR3 memória és 4 GB RAM társaságában, ha folytonos belső tárhellyel akarjuk rendelni, opcionálisan kérhető beépített SSD-vel is. Így végső soron a POLARIS sokkal inkább egy számítógép, amelyet all-in-one high end médiaközponttá alakítottak.

AURALiC POLARIS belső

Az AURALiC POLARIS 2017 elején kerül forgalomba és várhatóan az Audio Centrum bemutatótermében is kipróbálható, megvásárolható lesz. Akik igényt tartanak a gyártótól megszokott minőségre és a kompakt kialakításra, azok 3 799 dollárnak megfelelő forintért vihetik haza a nem hétköznapi tudású eszközt.

www.audiocentrum.hu

www.auralic.com

AURALiC POLARIS

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.