AURALiC ARIES MINI

2015. május 21., csütörtök, 13:00

AURALiC audio hifi lejátszó médialejátszó ARIES ARIES MINI AURALiC MINI AURALiC ARIES digitális rádió digitális lejátszó digitális futómű AURALiC lejátszó

Az AURALiC Münchenben, a HIGH END 2015 kiállításon bejelentette az ARIES kisebb, olcsóbb, de DAC-kal kiegészített változatát, a MINI-t.

AURALiC ARIES MINIAURALiC ARIES MINIAURALiC ARIES MINIAURALiC ARIES MINIAURALiC HIGH END 2015AURALiC HIGH END 2015AURALiC HIGH END 2015AURALiC ARIES MINIAURALiC ARIES és ARIES MINI különbségek

Ismerős stratégia: Készíts egy csúcsmodellt, minden megvalósítható technikai ügyességgel, majd a legdrágább alkatrészeket kihagyva, alkoss belőle egy sokkal olcsóbb változatot!

Az AURALiC nem is olyan régen elkészített egy érdekes digitális lejátszót, a femto-másodperc pontosságú órajel-generátort használó, minőségi alkatrészekből, különleges odafigyeléssel megtervezett ARIES-t. Ez egyebek között azzal vonta magára a figyelmet, hogy a megszokott koaxiális, optikai és AES/EBU digitális kimenetek mellett USB kijáratot is biztosított, napjaink nagyfelbontású DAC-jainak, illetve akár WiFi-n keresztül is képes DSD lejátszásra. Egy igazi high end koncepció volt, analóg csatlakozások nélkül. Most pedig bemutatkozott az ARIES MINI, ami a fentieken alig változtatott egy keveset!

AURALiC ARIES MINI

A MINI megörökölte az ARIES legvonzóbb szolgáltatásait, kiegészült egy DAC-kal ésbelső merevlemez foglalattal. Megmaradt benne a négymagos ARM Cortex A9 processzor, a 4 GB tároló, a kétsávos WiFi, a külső USB meghajtó csatlakozási lehetősége és még az USB digitális kijárat is!

AURALiC HIGH END 2015

Az alacsonyabb árral járó kompromisszumok listája pedig inkább érdekes, mint fájdalmas. Le kell mondanunk a femto-másodperc pontosságú órajelről, ami az ár ismeretében cseppet sem meglepő. Nem csak ebben, de a kétszer magasabb ársávban is hiába keresnénk ma még a hasonlóan precíz órajel-generátorokat. A rendszermemória 1 GB helyett 512 MB, a kimenetek sorából pedig eltűnt az AES/EBU, de változatlanul ott van a két klasszikus digitális csatlakozó és egy USB Class 2.0! A kis MINI nem kapott előlapi kijelzőt, viszont kapott 3 db programozható gombot! Távirányító sem jár a készülékhez, de ezeket a lejátszókat a legtöbben már amúgy is telefonról vagy tabletről irányítják, igazából ez sem nagy áldozat. Végezetül, a MINI-hez egyszerűbb tápegység jár. Ez sem egyedülálló dolog.

AURALiC HIGH END 2015

Mi az, amiért a Mini különlegesen vonzó?

Az új digitális lejátszó Sabre ES9018K2M DAC chipet kapott, ami az analóg kimeneten is remek hangminőséget ígér! Az előlap felső élén található kezelőszervek programozhatóak, így akár hangerő vagy léptető gombként is használhatjuk őket. Ráadásul a készülék aljában egy 2,5 colos merevlemez foglalat van, amibe SSD-t is tehetünk! Ráadásul ennek tartalmát a Mini képes az otthoni hálózaton megosztani, hogy a felvételeket más eszközök is elérjék.

AURALiC ARIES MINI

Mindezek tetejébe, az AURALiC ARIES MINI ára az eredeti típusénak csupán a töredéke, mindössze 149000 Ft!

Az új lejátszó az Audio Centrumban már megrendelhető és amint megérkezik, természetesen mi is tesztelni fogjuk!

www.audiocentrum.hu

www.auralic.com

AURALiC ARIES és ARIES MINI különbségek

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.