A Merason DAC1 mostantól Merason DAC1 Mk II

2023. január 18., szerda, 10:15

Merason audio hifi DAC DA konverter USB DAC Merason hifi Merason DAC

Fontos fejlesztések állnak a névváltoztatás mögött. A gyártó több mint egy éven át tanulmányozta annak lehetőségeit, hogyan tudnák még jobbá tenni az eredeti DAC1-et. Ráadás jó hír, hogy a frissítés már legyártott, használatban lévő DAC1 modellekben is végrehajtható, felár ellenében. Az új kiadás februártól lesz kapható.

Merason DAC1 Mk II DACMerason DAC1 Mk II DAC hátlap

A nyomtatott áramkör útjait teljes egészében újratervezték, ami jelentős impedancia csökkenést és veszteségmentes tápellátást eredményez minden egyes alkatrész számára. Ráadásként a külső interferenciákkal szembeni árnyékolás is komoly mértékben javult.

Ami az alkatrészeket illeti, ezúttal jobban dominálnak a magas precizitású SMD komponensek, melyek mellett kiváló karakterisztikájuk miatt döntött a gyártó. A korábbi THT alkatrészektől eltérőan az SMD számottevően lerövidíti azt az utat, amelyik az alkatrésztől a jelútig tart, ami veszteségcsökkentő tényező. Az alul-áteresztő szűrők kondenzátorainak dielektrikuma polisztirol, ami a cég közleménye alapján bizonyítottan nagyon jó hifi célokra.

A tápellátó tranzisztorokat különálló hűtőbordákra rögzítették, egyedi tervezésű lemezrugók alkalmazásával. Ez a metódus abban segített, hogy meghatározott kontaktnyomást tudjanak elérni, amitől egyenletesebb hőelosztásban részesültek a párosított tranzisztorok. A Merason információi szerint ezáltal drámai mértékben csökkent a jelút harmonikus torzítása.

Merason DAC1 Mk II DAC hátlap

Az eredmény még szélesebb és mélyebb hangszínpad, nagyobb dinamikával és tranziens sebességgel. A mért kimeneti jelszint ugyanakkora maradt, ám a gyártó elmondása alapján mégis az a benyomás tapasztalható, hogy a háttér sokkal csendesebbé vált. Levegősebb és könnyedebb hangkép teszi élvezetesebbé a zenét, súlyosabbnak érződő és kifinomultabb basszus társaságában. A Merason DAC1 Mk II várhatóan februártól lesz rendelhető. Ára 8000 euró lesz, akik pedig már rendelkeznek első kiadással, 3362 eurórért igényelhetik a frissítést.

gedeonaudio.hu

merason.com

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.