Csúcs Marantz házimozi az Audio Forumban

Többcsatornás fegyelem

2023. július 5., szerda, 11:20

Marantz audio hifi házimozi erősítő végfok végerősítő házimozi erősítő házimozi processzor házimozi végfok Marantz házimozi high end high end házimozi Marantz házimozi erősítő

Amikor a Marantz bejelentette legújabb zászlóshajó házimozi processzor-végerősítő készülékpárosát, nem mertünk abban reménykedni, hogy valaha kerül belőlük demó darab Magyarországra. Aztán jött egy hívás a budapesti Audio Forum szaküzlet munkatársaitól. A Marantz AV 10 és Marantz AMP 10 rövid ideig Magyarországon állomásozik!

Marantz AV 10 házimozi processzor AMP 10 házimozi végfok Focal hangfalaktMarantz AV 10 házimozi processzor AMP 10 házimozi végfok Focal hangfalszettMarantz AV 10 házimozi processzor AMP 10 házimozi végfok Focal hangfalszettMarantz AV 10 házimozi processzor AMP 10 házimozi végfok menüMarantz AV 10 házimozi processzor AMP 10 házimozi végfok tesztMarantz AV 10 házimozi processzor AMP 10 házimozi végfok teszt kávéMarantz AV 10 házimozi processzor AMP 10 házimozi végfokMarantz AMP 10 házimozi végfokMarantz AMP 10 házimozi végfokMarantz AMP 10 házimozi végfok frontMarantz AMP 10 házimozi végfok hátlapMarantz AV 10 házimozi processzor AMP 10 házimozi végfokMarantz AMP 10 házimozi végfokMarantz AMP 10 házimozi végfok frontMarantz AMP 10 házimozi végfokMarantz AMP 10 házimozi végfok hátlapMarantz AV 10 házimozi processzor AMP 10 házimozi végfok front

Az Audio Forum a legújabb hifi és házimozi szaküzlet Magyarországon. Két házimozi szobával, letisztult zenehallgató terekkel, dedikált Bang & Olufsen teremmel, fejhallgatós sarokkal és finom kávéval könnyedén elvarázsolja látogatóit épp úgy, mint az újdonságra vadászó szakújságírókat. A Marantz AMP 10 és Marantz AV 10 fontos állomás a gyártó történelmében. Exkluzivitásuknak csak részleges oka, hogy teljesen átgondolt formatervvel készülnek, melyet eredetileg a cég high end sztereó készülékein alkalmaztak.

Marantz AV 10 házimozi processzor AMP 10 házimozi végfok teszt kávé

Nem sok japán gyártó jut eszünkbe, akik ma házimozi processzor-végerősítő kombót kínálnak. A járványhelyzet és chiphiány óta megritkult a kínálat, ezért az AMP 10 és AV 10 egy megfontolt visszatérés szimbólumának is tekinthető.

Marantz AMP 10 házimozi végfok

Az egyedi mintával díszített, sejtelmes fényben úszó elegáns fém előlap mögött magas teljesítmény és korszerű technológia lapul. Néhány fontosabb részlet a Marantz AV 10 házimozi  processzor eszköztárából:

- 15.4 csatornás kivitel, Dolby Atmos, DTS:X Pro, Auro-3D, IMAX Enhanced és 8K Ultra HD támogatás

- HEOS streaming funkció, amely okos vezérlést, hálózati zene lejátszást és multiroom módot nyújt

- Az alapértelmezett Audyssey kalibráció helyett választható fejlettebb, Dirac Live szobakorrekció is

- Toroid transzformátor, HDAM előerősítő modul, Clock Jitter órajel

- Új, korszerű megjelenésű vizuális kezelőfelület (GUI)

Marantz AMP 10 házimozi végfok

Ehhez társul a Marantz AMP 10 házimozi végerősítő, melynek mérete és formaterve a processzoréval tökéletesen megegyező. Néhány fontosabb tulajdonságát illendő megemlíteni:

- 16 csatornás kivitel, minden kimeneten 200 W a legnagyobb teljesítmény

- Egyedi hangfal csatlakozók, RCA és XLR bemenetek (a processzoron is megtalálható mindkettő)

- Egyedi fejlesztésű HDAM-SA2 D osztályú végfokozatok

Marantz AMP 10 házimozi végfok

Leírhatatlan élmény

Látogatásunk során Loewe OLED televízió, QED kábelezés és Focal hangfalszett társaságában üzemelt a Marantz csúcsragadozó párosa. Nehéz pontosan leírni a hangélményt, de az ultramagas felbontás és tágas hangmező egyértelműbben a rendszer főbb előnyei közé tartozott. Először néhány Dolby Atmos hangsávot tartalmazó filmjelenetet tekintettünk meg, köztük az Avengers: Endgame (Bosszúállók: Végjáték) és a Prey (Préda) képsorait. Friss, tiszta és izgalommal teli hangmező vett körül minket. A Dr. Strange alatt levegős, kitárulkozó nagyzenekart rajzolt elénk, miközben a karakterek szikrázó varázsportálokon keresztül üldözték egymást.

Marantz AV 10 házimozi processzor AMP 10 házimozi végfok menü

Ezt követően néhány kedvenc zeneszámba is belehallgattunk. Az AV 10 előlapi USB csatlakozójához magas felbontású zenével megtöltött pendrive-ot csatlakoztattunk. A HEOS alkalmazás, melyet iPad segítségével futtattunk, gyors hozzáférést biztosított a zenei könyvtárhoz. A Focalok és a Marantzok szép szinergiában dolgoztak egymással. Az általunk jól ismert zenék közvetlenséggel és széles színpaddal tárultak elénk. Nem egy tipikus házimozi erősítő hangján, hanem audiofil kifinomultsággal épültek fel a számok. A jazz darabok klubhangulattal töltötték meg a bemutatótermet. A nagyzenekari művek átriumba teleportálták figyelmünket. Ennél pontosabban szavakkal nem igazán lehet megfogalmazni, amit hallottunk. Élőben kell megtapasztalni, hogy a Marantz aktuális zászlóshajói hogyan írjaák felül a hangfelbontásról kialakult elképzeléseket.

Marantz AV 10 házimozi processzor AMP 10 házimozi végfok teszt

Adott a lehetőség!

E sorok írásakor még Magyarországon állomásozik a Marantz AV 10 és Marantz AMP 10, de csak átmenetileg. Nemzetközi roadshow keretein belül hozták ide, hamarosan utazik tovább külföldre. Egyelőre nem tudni, hogy hosszú távon lesz-e belőle személyesen meghallgatható szett az Audio Forumban, ezért a komoly érdeklődőknek érdemes élni a kipróbálás lehetőségével!

Marantz AV 10 házimozi processzor AMP 10 házimozi végfok

Iránytű

Ár (a cikk megjelenésekor):

Marantz AV 10 házimozi processzor: 2 799 990 Ft

Marantz AMP 10 házimozi végfok: 2 799 990 Ft

Forgalmazó:

Horn Distribution (HU) Kft.

+36-1-347-0020

hu.horn.eu

Bemutatóterem:

Audio Forum Budapest

+36-70-565-4414

1138 Budapest, Bodor u. 2-4. fsz. 4.

denonmarkabolt.hu

@audiovision.online.hu

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.