Új Lyngdorf hangfalak diszkrét hangrendszert építőknek

2022. január 6., csütörtök, 20:25

Lyngdorf audio hifi házimozi hangfal hangszóró hifi hangfal házimozi hangfal Lyngdorf hangfal falba építhető hangszóró falba építhatő hangfal mennyezetbe építhető hangszóró

A dán székhelyű Lyngdorf Audio hat új beépíthető hangsugárzót mutatott be. A friss modellek új kategóriát nyitnak a cég kínálatában és izgalmas opciónak ígérkeznek egyedi installációkhoz.

Lyngdorf Audio LS-1000 házimozi hangfalszettLyngdorf Audio LS-1000 házimozi hangfalszettLyngdorf Audio LS-1000 hangfalLyngdorf Audio LS-1000 hangfalLyngdorf Audio LS-1000 hangfalLyngdorf Audio D-500 hangfalLyngdorf Audio D-500 Center centersugárzóLyngdorf Audio D-500 Center centersugárzóLyngdorf Audio D-500 Center centersugárzóLyngdorf Audio D-500 Center centersugárzóLyngdorf Audio D-5 IC hangfalLyngdorf Audio D-5 IC hangfalLyngdorf Audio D-5 IC hangfalLyngdorf Audio BW-20 mélyládaLyngdorf Audio BW-20 mélyládaLyngdorf Audio BW-20 mélyláda hangszóró

A Lyngdorf Audio házimozi processzorainak és lapos profilú hangsugárzóinak folyamatosan növekvő népszerűsége új igényt ébresztett felhasználók és telepítő szakemberek oldaláról. Többen is örültek volna egy egyedi installációra (custom installation) alkalmas, azaz falba besüllyeszthető hangsugárzó termékcsaládnak. Így (és a Steinway ágazat fejlesztése során szerzett tapasztalatokat hasznosítva) születtek meg a Lyngdorf Audio első beépíthető hangfalai.

Lyngdorf Audio D-500 hangfal

A D-500 kétutas, zárt doboz. 28 mm-es selyem dóm magassugárzója 1 db 175 mm-es mélyközépsugárzóval és még 2 db ugyanakkora passzív mélysugárzóval egészül ki. A hangfal frekvencia-átvitele hivatalosan 50 Hz-nél kezdődik, de a gyártó közleménye alapján kisebb alapterületű szobákban kétcsatornás konfigurációban, sztereó felállásban is erőlködés nélkül állja a sarat.

Lyngdorf Audio D-500 Center centersugárzó

A D-500 Center nevéből sejthetően azoknak készült, akik frontnak alkalmazott D-500-ak közé szeretnének egy vízszintesen elhelyezkedő centersugárzót.

Lyngdorf Audio D-500 Center centersugárzó

D-5 nevet visel a Lyngdorf kisebb méretű beépíthető hangsugárzója, mely a D-500 passzív membránok nélküli változata. Méretének köszönhetően rugalmasabban telepíthető kisebb helyiségekben, de egy D-500 frontokkal rendelkező házimozi rendszer háttérsugárzójaként is ideális.

Lyngdorf Audio D-5 IC hangfal

A Lyngdorf D-5 IC neve az "In Ceiling", azaz mennyezetbe süllyeszthető kivitelre utal. Használatával Dolby Atmos vagy DTS:X kompatibilis térhatású hangrendszer építhető, döntve elhelyezett magassugárzója a nézői pozíciók felé forgatható. A D5 és D500 hangsugárzóknak is tartozéka a beépítő doboz és a fehér előlapi védőrács.

Lyngdorf Audio D-5 IC hangfal

A Steinway Lyngdorf modellek fejlesztése során komoly tapasztalatokat szerzett a cég az úgynevezett Line Source hangsugárzók terén. Utóbbi megfizethetőbb kivitelének értelmezhető a kétméteres magasságú LS-1000, amely négy darab modulból építhető fel.

Lyngdorf Audio LS-1000 hangfal

A modulok (melyekből rendelhető bal, center és jobb oldali konfiguráció, a csatornának megfelelő módon elhelyezett magassugárzó oszloppal) egyenként négy db 11,5 cm-es középsugárzót és 8 db lágy dóm magassugárzót tartalmaznak. Ahogy Roland Hoffmann, a cég marketing igazgatója is említi a lenti videóban, e kialakítás előnye nagyobb terekben mutatkozik meg. Koncepciójának lényege, hogy az egész szobában egységes hangszórás valósítható meg, a mennyezetről és padlóról visszaverődő hangok minimalizálása által.

Végül, de nem utolsósorban a BW-20 az új hangsugárzók bármelyikéhez beilleszthető passzív mélyláda, 2 db 30 cm-es alumínium membránnal. A Lyngdorf Audio aktív mélynyomóihoz hasonlóan e terméknél is ügyeltek a keskeny, lapos profilra.

Lyngdorf Audio BW-20 mélyláda

Utóbbinak és az egyoldalra épített hangszóróknak köszönhetően a BW-20 besüllyeszthető a falba (ideális konfiguráció, ha az LS-1000 partnerének szánják), de padlón állva, sarokba vagy fal mellé helyezve is alkalmazható, akár a fal, akár a nézőtér irányába néző membránokkal.

Lyngdorf Audio BW-20 mélyláda hangszóró

A Lyngdorf Audio új hangfalai már Magyarországon is rendelhetők, várható érkezésükről és árukról a Házimozi Stúdiónál lehet érdeklődni!

hazimozistudio.hu

lyngdorf.steinwaylyngdorf.com

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.