Új hangfalak a Spendor-tól

2018. június 14., csütörtök, 07:20

Spendor audio hifi hangfal hangszóró Spendor hangfal hifi hangfal

Az új, A7 nevű modellel tovább bővült az angol gyártó, a Spendor kínálata, a legkisebb "A" sorozatban.

Spendor A7 hangfalSpendor A7 hangszóróSpendor A7 hangfal keresztváltó

Az A7-tel megérkezett a Spendor A sorozatának legnagyobb típusa. Bár ez a legnagyobb, az A7 mégsem mutatja magát hatalmasnak, testesnek. Talán azért, mert az amúgy kifejezetten nagy, 18 centis mélyközép hangszórón és a 22 milliméteres magassugárzón kívül mást nem látunk az előlapon. A Spendor egy nemesen egyszerű, visszafogott formatervvel egyensúlyozza a kétutas álló hangfalak természetes egyszerűségét. Igen, a fotókon is látható, fekete talpra gondolunk, ami szerénysége ellenére, nagyon jó hatással van a dobozok összképére. Hasonlóan a kisebb A4 modellhez, ami a bécsi Klangbilder kiállításon már kellemes perceket szerezett nekünk.

Amikor azt írjuk, hogy az A sorozat a gyártó legkisebbje, akkor azért gyorsan hozzá kell tennünk, hogy a "legkisebb" család legapróbb doboza is közel 400 000 Ft, a most emlegetett A7 ára pedig már bőven egymillió fölött van.

Spendor A7 hangszóró

Tartalom

Az új Spendor A7 legfeltűnőbb alkatrésze természetesen a 180 milliméteres mélysugárzó. Ez a nagyobb D7-ben is használt, EP77 polimer membránra épít, új gumiperemmel és felfüggesztéssel, amik a gyártó szerint remek mechanikai és hőterhelés tűréssel bírnak. A magassugárzó 22 milliméter átmérőjű, egyedi ívű geometriával és nagy szélességű felfüggesztéssel rendelkezik. Megjegyezzük, hogy ez utóbbi a szélessége és az ezzel járó nagy felülete miatt, maga is számottevő részese kell legyen a hang kibocsájtásának. Tehát, akár egy kicsit hozzá is számolhatunk a dóm 22 milliméteréhez. Emellett a keresztváltóra is büszke a gyártó, amit már csak az igényes NYÁK lap miatt is megértünk.

Spendor A7 hangfal keresztváltó

A hangfal, ahogyan az ebben az árban elvárható, a letisztult külső alatt igényes és több ponton komplex szerkezetet rejt. A doboz "Dynamic Damping", vagyis dinamikus csillapítás rendszert kapott, ami a felület rezonanciára leginkább hajlamos pontjain, könnyű-polimer csillapító elemeket alkalmaz, a nemkívánatos rezgések ellen. A talpba csavarható tüskék foglalatai sem csak a talp látható, a hangfal oldalaitól elkülönülő részében rögzülnek, hanem befutnak az oldallapokba is, ezzel stabilabb szerkezeti kapcsolatot biztosítanak a hangfal és a tüskék között. A gyártó szerint, ezzel a dobozok mikró mozgásait és rugózását is hatékonyan csökkentették.

A Spendor A7 hangfal fehér, sötét-dió, fekete, tölgy és fehér színekben készül. Bízunk benne, hogy a hangja hasonlóan jó lesz, mint az általunk a KlangBilder kiállításon hallott kisebb, A4 modelleké.

soundmania.hu

spendoraudio.com

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.