Teljesen megújult a B&W 800-as széria

2015. szeptember 14., hétfő, 14:10

BW audio hifi hangfal hangszóró Bowers Wilkins BW 800 Bowers hangfal hifi hangfal high end hangfal

Évekig tartó csend után, elérkezettnek látták az időt a Bowers & Wilkins szakemberei, hogy útjára indítsák a cég felső szériájának legfrissebb, harmadik generációját.

Hét évig, néma csendben történt a 3. generációs 800-as hangfalak kifejlesztése, melyekről most végre lehullott a lepel, és számos kép, illetve videó formájában már bárki megtekintheti őket a világhálón. Az új termékcsalád formailag nagyon hasonlít elődjeihez, azonban technikailag szinte mindenen változtattak. Egyetlen komponens, a gyémánt dóm magassugárzó maradt érintetlen, minden más átalakult, vagy kicserélődött az előrelépés érdekében.

Bowers and Wilkins 805 D3 hangfal

A hangszórók anyaga is teljesen új, immár nem a B&W-tól megszokott, aranysárgás szőtt kevlár kónusz tarkítja a dobozok tetejét, hanem egy ezüstös színű, Continuum membrán, melynek magyarosított elnevezéséről egyelőre nincsen tudomásunk.

A basszusok megszólaltatását ugyancsak új típusú, "Aerofoil" elnevezésű hangszórók végzik, ugyanakkor a belső Matrix merevítés is erősebbé vált, és a dobozok bizonyos pontokon acél bordákkal gyarapodtak.

Bowers and Wilkins 800 hangfal mélysugárzó

Az új 800-as sorozat három álló, egy állványos és két center hangsugárzóból áll. A két legnagyobb (802 D3 és 803 D3) típus tetején továbbra is megtalálható a jellegzetes "Turbine" gömbfej, mely immár nem Marlan, hanem alumínium, továbbá a magassugárzó mögé épített tölcsér is tömörebb, szilárdabb lett az elődjéhez képest.

Bowers and Wilkins 800 hangfal turbina

A gyártó közleményéből kiderült, hogy minden komponens kialakításakor aprólékos számítógépes méréssel, illetve szakértő "fülek" bevonásával csiszolgatták a hangfalak teljesítményét, hogy garantáltan felülmúlják a korábbi Diamond-ok képességeit. Hifi rajongóknak érdemes megtekinteni a Bowers & Wilkins Center (magyarországi) hivatalos YouTube csatornájára feltöltött, legfrissebb videókat, melyek által szavak nélkül is érzékelhető a brit gyártó részletekre kiterjedő figyelmessége.

Az új B&W 800 D3 sorozat idén októbertől lesz kapható, pontos árak és további termékinformációk találhatóak az itthoni forgalmazó honlapján.

www.aymara.hu

www.bowers-wilkins.com

Bowers and Wilkins 804 D3 hangfal

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.