Vinnie Rossi hangfal

2019. május 31., péntek, 09:15

Vinnie Rossi audio hifi hangfal high end hifi hangfal high end hangfal Vinnie Rossi hangfal

A Vinnie Rossi egy amerikai székhelyű cég, amely eddigi kettő, Lio és L2 nevű sorozatához épített hangfalat. Monoblokk, integrált és előerősítő szerepelt eddig a repertoárjukban, mindegyikük a high end kategóriába tartozik, viszont azon belül teljesen reálisan vannak árazva, minőségük pedig nem kevés rivális cégnek okozott eddig fejfájást.

Vinnie Rossi STILETTO 15 hangfalVinnie Rossi STILETTO 15 hangfalVinnie Rossi STILETTO 15 hangfal hátlapVinnie Rossi STILETTO 15 hangfalVinnie Rossi STILETTO 15 hangfal hangszórók

A STILETTO 15 egy háromutas referencia hangfal, aminek a bemutatása idén júniusban várható. Vinnie Rossi egyedi megközelítése révén sikerült egy olyan álló dobozt megtervezni, ami a kisebb szobákba is gond nélkül elhelyezhető, a hangja pedig még ebben a környezetben is ki tud teljesedni.

Vinnie Rossi STILETTO 15 hangfal hangszórók

A közel 20 000 dolláros STILETTO 15-ben a 38 cm-es mélynyomó külön kamrában helyezkedik el, ahogyan a 14 cm-es, lineáris felfüggesztésű közép- és a 25 mm-es magassugárzó is. Belül Mundorf ellenállásokat használtak a keresztváltóban, a tekercsek és kondenzátorok pedig a Jantzen prémium minőségű darabjai. Az alsó szekció három, míg a közép és magas kettő darab, vastag és nagysűrűségű kompozit anyagból készült, melyeket csavarral és ragasztóval tartanak össze, a csatlakozó pedig a WBT legújabb generációja.

Vinnie Rossi STILETTO 15 hangfal hátlap

Mágneses rácsok és megmunkált alumínium lábak tartoznak még a roppant egyéni és stílusos hangdobozokhoz, amire a gyártó 5 év garanciát vállal. A frekvencia-átvitel 39 Hz-40 kHz (+/- 3 dB) közötti, a terhelhetősége 100 W, 6 ohmos impedancia mellett, az érzékenység 87 dB, a dobozok súlya darabonként 45 kg.

Vinnie Rossi STILETTO 15 hangfal

A kettő különálló, a szélességhez és magassághoz mérten pedig csekély mélységű testnek köszönhetően a STILETTO 15 a megfogott és pontos mélyhangok mellett az apró részleteket is finoman tálalja, az erő javára tehát nem kell lemondanunk a zene precizitásáról. A Vinnie Rossi hangfal legfőbb erénye viszont mindenek előtt a produkció életszerű tolmácsolása, ami természetesen a házon belüli elektronikákkal valósítható meg legjobban.

www.vinnierossi.com

Vinnie Rossi STILETTO 15 hangfal

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.