Focal Chora hangfalcsalád

2019. szeptember 27., péntek, 08:10

Focal audio hifi hangfal hangszóró hifi hangfal Focal hangfal

Az idén negyven éves Focal-nál a mérnökök nem ülnek a babérjaikon. A tavasszal bemutatott jubileumi modellek lassan kaphatók lesznek, ahogyan arról már beszámoltunk, ezzel egyidejűleg úgy látták ideje a roppant népszerű Chorus sorozatot is újradefiniálniuk.

A Focal-nál a belépő szintet, de már így is audiofil kategóriát képviselő Chorus termékcsalád három generációt élt meg húsz év alatt, most pedig Chora néven folytatja pályafutását. A mérnökök ugyanazt a célt tartották szem előtt a projekt kidolgozásakor, mint korábban is, hogy elérhető árú termékeket kínáljanak, de a minőség már egy következő szinten legyen. Speciális gyártóüzemükben készülnek az új tagok, tehát továbbra sem engedik ki a gyártást a kezeik közül. A minőségi kivitel mellett teljesen új technológiát és dizájnt nyújt a Chora család, amelynek egyelőre három típusa van.

Focal Chora hangfal hangszóró

A Focal Chora hangsugárzók közép- és mélyhangszóróiban teljesen új membránok mozognak, amelyek már ránézésre is azonnal szembetűnnek. A Slatefiber elnevezésű membránanyag elegáns, pala-hatást kölcsönöz, mögötte számos technikai újítás rejtőzik. A Focal új anyagokat vezetett be, így a hőre lágyuló polimert, szövés mentes, újrahasznosított szénszálakkal, melyek által még nagyobb csillapítást, merevséget és könnyű tömeget értek el, amelyek jelen esetben is a jó hangszórók alapvető elemei. Ennek az exkluzív és innovatív membránnak köszönhetően a középfrekvenciák visszaadása kiegyensúlyozott és gazdag, minimális elszíneződéssel és rengeteg dinamikával. A színpadkép figyelemre méltó, az otthoni valós, nagy hanghűségű hallgatási élmény érdekében.

Focal Chora hangfalak

A Focal Chora széria a Chora 826 és a Chora 816 álló hangfalakból, valamint a Chora 806 állványos hangsugárzóból áll jelenleg. Az összes basszreflex kivitelű, és az említett Slatefiber membránok mellett TNF alumínium/magnézium magassugárzót alkalmaznak, ami a cég egyik védjegye.

Focal Chora 816 hangfal

A felhasznált technológiák mellett a külsőre sem lehet panaszunk, hiszen fekete, világos fa és sötét fa kivitelben kaphatók, amelyek modern, divatos színek, és tökéletesen illeszkednek bármilyen belső tér stílusához.

Focal Chora 806 hangfal

A széria kiteljesedése érdekében 2020-ban több Chora típus is elhagyja majd a francia cég gyártósorát, amelyek segítségével komplett házimozi rendszert is ki tudunk építeni. A Focal Chora hangfalcsalád jelenlegi három típusa már megvásárolható a hazai forgalmazóknál.

hu.horn.eu

focal.com

Focal Chora 826 hangfal

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.