Érkezőben a PSB eddigi legjobb hangfalai

2021. december 14., kedd, 11:50

PSB audio hifi hangfal hifi hangfal PSB hangfal

Synchrony Series néven debütált a (Kanada legnépszerűbb hangsugárzógyártójaként ismert) PSB legújabb referencia termékcsaládja. Egy álló és egy állványos hangfalról hullott le a lepel, amelyek a korábbi PSB gyártmányokhoz képest merőben más anyagokat és formatervet kaptak.

PSB Synchrony T600 B600 hangfalakPSB Synchrony T600 hangfalPSB Synchrony T600 hangfalPSB Synchrony T600 hangfalPSB Synchrony T600 hangfal talpPSB Synchrony T600 hangfal talpPSB Synchrony B600 hangfalPSB Synchrony B600 hangfalPSB Synchrony B600 hangfalPSB Synchrony B600 hangfal hátlap

Az új Synchrony sorozat egy álló (T600) és egy állványos (B600) modellből áll. Korábban is gyártott azonos szérianéven hangsugárzókat a PSB, sőt, a T600 több tekintetben is hasonlít korábbi zászlóshajó Synchrony 1-re: három mélyhangszóróval és három reflexnyílással rendelkezik, középsugárzóját elkülönített kamrába építették - mindez kiegészül még egy magassugárzóval.

PSB Synchrony T600 hangfal talp

Változtattak azonban a talp kialakításán, amelyet a PSB-vel együttműködve az IsoAcoustics cég biztosított: az álló és az állványos hangfal is név szerint a GAIA I talpakon áll. Az új vibrációcsökkentő alátétek gumi betétek segítségével csatolják el a fémlemezen álló dobozt a padlótól.

PSB Synchrony T600 hangfal talp

A T600 három pár banándugót is fogadó csatlakozót tartalmaz, ennél fogva kettős- és hármas kábelezésre (bi-wire/tri-wire), illetve hármas erősítésre is alkalmas. E kivitel előnye a finomhangolhatóság, mivel a felhasználó úgy is dönthet, hogy a legalsó mélyhangszórót nem csatlakoztatja az erősítőhöz. További finomhangolási lehetőséget nyújtanak a tartozékként csomagolt gumikupakok, amelyekkel tetszőleges kiosztásban elzárhatók a hangfal reflexnyílásai.

PSB Synchrony B600 hangfal

A hangszórók membránjai immár szénszálas anyagból készülnek, amely akusztikai szempontból előnyös, hiszen "feltörési" pontja (break-up point) sokkal magasabban van, mint azok a frekvenciák, amelyek megszólaltatására tervezték. A mélyhangszóró 16,5 cm átmérőjű, üvegszálas porsapkával. A középsugárzó porsapkája másfajta anyagból készült, amely jobban egyesíti e hangszóró akusztikai tulajdonságait. Az új Synchrony sorozat hullámvezetővel kiegészített titán dóm magassugárzót tartalmaz, amely előtt akusztikai lencse segíti a hangok szóródását.

PSB Synchrony T600 hangfal

A keresztváltót az egyik legfejlettebb számítógépes programmal fejlesztették ki. A PSB állítása szerint sokkal jobban kontrollált és precízebb hangszóró összefűzést sikerült megvalósítaniuk ahhoz képest, amit a korábbi Imagine modellekkel elértek. Említést érdemel a kézzel válogatott, és párokhoz igazított selyemfényű diófa furnér, amelyen kívül még zongoralakk-fekete opció lesz választható. A prototípusokat ugyanott mérték, ahol minden eddigi PSB hangfalat; az ottawai nemzeti kutatótanács akusztikai laborjában.

PSB Synchrony B600 hangfal hátlap

Paul Barton, a cég alapítója és a hangfalak vezető tervezője minden tekintetben a korábbi PSB modellek fölé kívánta emelni a mércét. Ehhez pszicho-akusztikai tényezőket is figyelembe vett, kiegészítve legfrissebb tanulmányaival és csupa olyan tulajdonsággal, amelyek az iparág fejlődése által és a felhasználók visszajelzései alapján ihletforrásként szolgáltak számára. A modernkori zenerajongók figyelme jobban keresi a finom részleteket, ehhez kamatoztatták a rendelkezésre álló, fejlettebb technológiákat.

PSB Synchrony B600 hangfal

A PSB Synchrony T600 és PSB Synchrony B600 hangsugárzók várható árával és Magyarországra érkezésével kapcsolatban az Octogon Audio munkatársainál lehet érdeklődni.

octogonaudio.hu

psbspeakers.com

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.