Acoustic Energy Aego3 és Aego Sound3ar

Aego-izmus a köbön

2016. április 21., csütörtök, 18:30

Acoustic Energy audio hifi házimozi hangfal hangszóró hangrendszer hangfalszett soundbar mélyláda Acoustic Energy hangfal Acoustic Energy soundbar Acoustic Energy Aego

Alaposan átalakult az Acoustic Energy Aego termékcsaládja. Alumíniummal, digitális bemenetekkel és Bluetooth-szal felturbózva született újjá az angol gyártó legkisebb típusa.

Acoustic Energy Aego3 Bluetooth hangrendszerAcoustic Energy Aego3 Bluetooth hangrendszerAcoustic Energy Aego3 Bluetooth hangrendszerAcoustic Energy Aego3 Bluetooth hangrendszerAcoustic Energy Aego3 Bluetooth hangrendszerAcoustic Energy Aego3 Bluetooth hangszóróAcoustic Energy Aego3 Bluetooth hangszóróAcoustic Energy Aego3 távvezérlőAcoustic Energy Aego Soundb3r soundbarAcoustic Energy Aego Soundb3r soundbarAcoustic Energy Aego Soundb3r soundbarAcoustic Energy Aego Soundb3r soundbarAcoustic Energy Aego Soundb3r soundbar bemutatóAcoustic Energy Aego Soundb3r soundbar bemutató

Az Aego3 koncepciója ismerős lehet, hiszen hasonló méretű és funkciójú szatellit hangrendszert már korábban is készített az angol cég. Sőt, a cirencesteri csapat büszkén vallja azt, hogy igyekeztek az elődök hangjából is egy keveset átemelni az új modellbe, mivel az Aego M sok piacon nagyon kedvelt volt. Ennek ellenére, az új változatot a legapróbb csavarig újratervezték.

Acoustic Energy Aego3 Bluetooth hangrendszer

Több alumínium, Bluetooth, új tápegység és sok más apróság

Az új Aego3 egy klasszikus, kompakt szatellit hangrendszer, digitális forrásokhoz újragondolva. Így a szokásos analóg mellett találunk rajta digitális (optikai) bemenetet és aptX kompatibilis Bluetooth 4.0 csatlakozási lehetőséget is. Ráadásul az új hangfalpár már távirányítót is kapott, ami az elődből még sokaknak hiányzott.

Acoustic Energy Aego3 távvezérlő

A méretek és a döntött szatellit hangszórók talán ismerősek, de a dizájn és az anyaghasználat sokat változott. Az új modell sokkal elegánsabb, hiszen a korábbi műanyag burkolatokat sok helyen alumínium váltotta. Az ívelt élek is sokkal fegyelmezettebb, határozottabb megjelenést biztosítanak, mind a hangfalaknak, mind a mélyládának. Szeptemberi gyárlátogatásunk alkalmával lehetőségünk nyílt megfogni néhány prototípust, amik kifejezetten masszívnak, nehéznek tűntek a méretükhöz képest. A bemutatott darabok hangjára sem panaszkodhattunk, bár a sorozatgyártás előtti minták alapján nem szeretnénk megítélni sem ezt, sem mást.

Acoustic Energy Aego3 Bluetooth hangszóró

Új termék a palettán: Aego Sound3ar

Az Aego3 testvéreként egy soundbart, vagyis Sound3ar-t is készített az Acoustic Energy, ami ezúttal nem akar virtuális térhanggal szédíteni, csak jó hanggal levenni a lábunkról. Bár sok konkrétumot még nem tudunk az új hangrendszerről, azon kívül, hogy az Aego3 aktív mélyládáját kapja meg és hogy aránylag kis szélességű. Az viszont érdekes, hogy a gyártó úgy gondolta, a fali rögzítés mellett érdemes a típust dönthetővé tenni, ami kisebb szobákban, alacsony tévé szekrények mellett nagyon praktikus lehet.

Acoustic Energy Aego Soundb3r soundbar

Mindezek ellenére, erről a soundbarról még annyit sem árult el a gyártó, mint az Aego3 modellről, pedig szeptemberi látogatásunk idején, már voltak működőképes prototípusok a cég székházában. Sőt, az egyik kiállított darabot meg is hallgathattuk, illetve meg is tapogathattuk. Tény, hogy a kis hangsugárzó bitang jól muzsikált, de a végleges modell, no és persze az ár ismerete nélkül nem tudhatjuk, hogy mennyire lesz végül versenyképes.

Acoustic Energy Aego Soundb3r soundbar bemutató

Az Aego3 és az Aego Sound3ar a tervek szerint júniusban már kapható lesz az Acoustic Energy számára hazai pályájának számító angol kereskedőknél. Mi persze bízunk benne, hogy az új típusok hátlapjáról már májusban elkészíthetjük az első fotókat, a müncheni HIGH END 2016-on, ezzel felfedve néhány, most még titkolt műszaki adatot is.

www.audiocentrum.hu

www.acoustic-energy.co.uk

Acoustic Energy Aego Soundb3r soundbar bemutató

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.