Bejelentették a Meze Audio Empyrean II fejhallgatót

2023. november 8., szerda, 21:10

Meze audio hifi fejhallgató high end Meze fejhallgató hifi fejhallgató high end fejhallgató

A gyártó arra törekedett, hogy közössége visszajelzéseit megfogadva a lehető leghatékonyabb, és előnyösebb fejlesztéseket eszközölje. Így a Meze Audio Empyrean, mely sokak szerint egyike a legjobb síkmágneses fejhallgatóknak, még tovább fejlődött. Rövid hírünkben összefoglaljuk, amit egyelőre tudni lehet róla.

Meze Audio Empyrean II fejhallgatóMeze Audio Empyrean II fejhallgatóMeze Audio Empyrean II fejhallgatóMeze Audio Empyrean II fejhallgatóMeze Audio Empyrean II fejhallgatóMeze Audio Empyrean II fejhallgatóMeze Audio Empyrean II fejhallgatóMeze Audio Empyrean II fejhallgatóMeze Audio Empyrean II fejhallgatóMeze Audio Empyrean II fejhallgatóMeze Audio Empyrean II fejhallgatóMeze Audio Empyrean II fejhallgató kábelMeze Audio Empyrean II fejhallgató dobozMeze Audio Empyrean II fejhallgatóMeze Audio Empyrean II fejhallgató gyártásMeze Audio Empyrean II fejhallgatóMeze Audio Empyrean II fejhallgatóMeze Audio Empyrean II fejhallgató

A román székhelyű Meze Audio alapos megfontolásokkal eszközölt módosítást a szerinte meghatározó részleteken, ami a külsőre és hangzásra egyaránt kihat. Ugyanakkor a törekvés arra is irányult, hogy amit az előző generációnál kedveltek, megmaradjon.

Meze Audio Empyrean II fejhallgató gyártás

A fejhallgató fém részeit CNC marással készítették, külsején matt fekete alkatrészek dominálnak, ezüst díszítésekkel. A márka követői azonnal felismerhetik, hogy a korábbi védőrácsot áttervezték, mintáját az időtlen art deco irányzat inspirálta.

Meze Audio Empyrean II fejhallgató

A Rinaro cég által kifejlesztett, izodinamikus (Isodynamic Hybrid Array) elnevezésű hangszórón is végeztek módosításokat. A gyártó közleménye szerint tisztább, mélyebb és élvezetesebb hangélményre lehet számítani. Fejlesztés során azt tűzték ki célul, hogy a finomabb részletek kifejezése hatékonyabb legyen és a hangzást több természetesség jellemezze, miközben megmarad a könnyen hallgatható karakter. A hangszóró membránjának ellenállóképességén is javított, hogy jobban tűrje a magasabb terhelést.

Meze Audio Empyrean II fejhallgató

Az izodinamikus hangszóró mai napig kizárólag a Meze referencia fejhallgatóiban található meg. Leginkább szembetűnő különlegessége, hogy (ellentétben a hagyományos síkmágneses fejhallgatókkal) nem egyenes csíkokban rendezték el a hangok megszólaltatásáért felelős vezetőszálát. Jóval inkább szerpentinre emlékeztető alak figyelhető meg a felső részén, mely a mélyhangokra fókuszáló terület, alatta pedig egy kör alakú, spirális rész sugározza a hanghullámokat a fül hallójárata felé. Ez a terület a magasabb frekvenciákat jeleníti meg hatékonyabban.

Meze Audio Empyrean II fejhallgató

Előnyös tulajdonságai közül említést érdemel, hogy a teljes frekvencia-átvitelt 0,1% THD (teljes harmonikus torzítás) értéken belül maradva képes biztosítani. A korábbi kiadáshoz képest másik figyelmet érdemlő részlet, hogy sikerült tovább csökkenteni a tömegét, továbbá a hangszórón lévő aktív felületet is megnövelték. A felső frekvenciahatár 110 000 Hz, amit az emberi fül ugyan nem érzékel, viszont azt sugallja, hogy a füllel még érzékelhető 20 kHz-ig több linearitást képes nyújtani a hangszóró.

Meze Audio Empyrean II fejhallgató kábel

A fejhallgató kábele (és az összes alkatrésze) sérülés esetén cserélhető, a gyártónak tudatos törekvése, hogy termékei hosszú élettartamot nyújtsanak. További említést érdemlő kiegészítő a fülpárna, melyből két garnitúrát is tartalmaz a csomagolás. Az egyik Angled, a másik Duo elnevezést kapott, utóbbit kimondottan az Empyrean akusztikai jellemzőihez szabták, kárpitanyaguk bőr és alcantara.

Meze Audio Empyrean II fejhallgató

A Meze Audio Empyrean II 1 250 000 forintért november végétől Magyarországon is megvásárolható. Ha lesz rá lehetőség, akkor természetesen tesztelni is fogjuk!

basys.hu/meze

mezeaudio.com

Meze Audio Empyrean II fejhallgató

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.