Megérkezett az MQA az első OPPO-ra

2017. december 6., szerda, 17:10

OPPO audio hifi házimozi lejátszó 4K UHD MQA Blu-ray 4K lejátszó UHD lejátszó OPPO lejátszó MQA lejátszó Blu-ray lejátszó OPPO Blu-ray

A napokban megérkezett az OPPO legújabb szoftverfrissítése a 4K képes UDP-203 és UDP-205 modellekhez, ami néhány apró módosítás mellett, a nagyobbikat, MQA (Master Quality Authenticated) dekóderrel is felruházza.

OPPO UDP-205 MQAOPPO UDP-205 MQAOPPO UDP-205 MQA

A frissített szoftverrel rendelkező OPPO UDP-205 lejátszók ezentúl a zenei alkalmazásukon belül elérhető tartalmak között felismerik és dekódolják az MQA fájlokat is. Bár az MQA támogatás már önmagában is nagy dolog, mi is megértjük, ha a Kedves Olvasó egy kicsit csodálkozik azon, mennyire specifikusan határozta meg a cég a dekóder használhatóságát, csak a készülék saját zenelejátszó alkalmazására korlátozva azt. Nos, ez valóban nem minden, csupán a kezdet. Az OPPO sajtóközleményben hangsúlyozta, hogy ez csupán az első lépés az MQA-val való együttműködésük során. A következőkben a még kevésbé elterjedt MQA-CD támogatás, és az MQA USB DAC opciókat is bevezetik. Ez utóbbi pedig igazi bomba lehet a már amúgy is jól felszerelt lejátszó számára.

OPPO UDP-205 MQA

A hírek szerint szintén a tervek között szerepel az optikai és koaxiális digitális bemenet MQA dekódolása, bár ezt a gyár saját oldalán épp fordítva írták, vagyis MQA dekódolt optikai és koax kimenetet ígértek. Ez utóbbi alighanem elírás lesz és az MQA a készülék analóg kimenetein át lesz használható, akár belső, akár külső digitális forrással.

A frissítés kapcsán megjelent nyilatkozatok között azt is olvashattuk, hogy az MQA kompatibilitás a jövőben a csúcs UDP-205 modell mellett más típusokba is eljuthat. Azt, hogy ez konkrétan mit takar, egyelőre nem tudjuk. Bár, ha találgatnunk kellene, elsőként az OPPO Sonica DAC-ot említenénk meg, mint lehetséges jelöltet, de ezt idővel majd meglátjuk. Addig is, az UDP-205 készülékek tulajdonosai szorgosan töltsék le az új programcsomagot és kezdjék élvezni az MQA által ígért, jobb hangminőséget!

www.audiocentrum.hu

www.oppodigital.com

OPPO UDP-205 MQA

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.