Hamarosan itt az első Fezz Audio DAC

2023. november 28., kedd, 07:25

Fezz FezzAudio audio hifi DAC DA konverter hifi DAC csöves DAC Fezz DAC USB DAC

Equinox lesz a neve a Fezz Audio első DAC-jának, melyet az Evolution Line széria kiegészítésére szán a gyártó. Különlegességei közé tartozik, hogy vákuumcsövet is tartalmaz, illetve tervezésében a Lampizator alapító-mérnöke, Lukasz Fikus is részt vett. Így ez lesz az első (és Lukasz munkái közül a legmegfizethetőbb) Lampizator licencet viselő D/A konverter.

Fezz Audio Equinox DACFezz Audio Equinox DAC frontFezz Audio Equinox DAC hátlap

A Lengyelországban tervezett és gyártott Fezz Audio Equinox ugyanazt a letisztult formatervet kapta, mely a gyártó Evolution EVO modelljeit jellemzi (korábban írtunk az EVO Titania csöves erősítőről, azzal megegyező minőségérzetre lehet számítani). PCM1794 chipek segítségével végzi el a digitális/analóg konverziót, az S/PDIF fogadó rész pedig egy AKM4118. Két optikai, egy koaxiális és egy számítógépes USB-B bemenetet tartalmaz, egy előlapi gombbal lehet átkapcsolni közöttük. Analóg kimenő jele aranyozott sztereó RCA csatlakozón távozik, teljes harmonikus torzítása 0,05% alatti - a gyártó leírása szerint.

Fezz Audio Equinox DAC hátlap

A 12AU7 vákuumcsőhöz egy üvegablak eltolását követően lehet hozzáférni, melyet a tetőlapon helyeztek el. Így a csőcsere pillanatok alatt, egyszerűen elvégezhető, amennyiben a hallgató módosítani szeretne a hangzáson. A legnagyobb támogatott mintavételezés 192 kHz/24 bit, illetve 384 kHz/32 bit, utóbbi a számítógépes USB-re értendő. Említést érdemlő részlet, hogy hét különböző színopció közül lehet választani, melyek között fekete, fehér, bordó, vörös, zöld, arany és ezüst is szerepel.

A Fezz Audio EVO Equinox DAC várhatóan 2024 januárjában kerül a boltokba. Pontos árral és érkezéssel kapcsolatban a Gedeon Audio elérhetőségein lehet tájékozódni.

gedeonaudio.hu/fezz-audio/

fezzaudio.com

Fezz Audio Equinox DAC front

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.