Acoustic Energy CORINIUM hangfal érkezik

2023. december 18., hétfő, 12:25

AcousticEnergy audio hifi hangfal Acoustic Energy higyh end hifi hangfal high end hangfal

Az angol hangsugárzó specialista, Acoustic Energy közleménye szerint a CORINIUM a legjobb dinamikát és legélethűbb hangzást nyújtó termék, amit eddig kifejlesztettek. A három évig tartó, házon belül zajló tervezési munka gyümölcse már Magyarországon is kipróbálható. Hamarosan részletes cikkben térünk vissza rá, de addig jöjjön néhány érdekesség!

Acoustic Energy CORINIUM hangfalAcoustic Energy CORINIUM hangfalAcoustic Energy CORINIUM hangfalAcoustic Energy CORINIUM hangfalAcoustic Energy CORINIUM hangfal hangszórókAcoustic Energy CORINIUM hangfal hangszórókAcoustic Energy CORINIUM hangfal hangszórókAcoustic Energy CORINIUM hangfal magassugárzóAcoustic Energy CORINIUM hangfal középsugárzóAcoustic Energy CORINIUM hangfal mélysugárzóAcoustic Energy CORINIUM hangfal reflex portAcoustic Energy CORINIUM hangfal reflex portAcoustic Energy CORINIUM hangfal talpAcoustic Energy CORINIUM hangfal talpAcoustic Energy CORINIUM hangfal talpAcoustic Energy CORINIUM hangfal talpAcoustic Energy CORINIUM hangfal talpAcoustic Energy CORINIUM hangfalAcoustic Energy CORINIUM hangfalAcoustic Energy CORINIUM hangfal gyártásAcoustic Energy CORINIUM hangfal gyártás keresztváltóAcoustic Energy CORINIUM hangfal gyártás csatlakozóAcoustic Energy CORINIUM hangfal teszt

Az 1987-ben alapított Acoustic Energy mai napig brit tulajdonban lévő, zenekedvelők által vezetett cég. Jól áttekinthető kínálata olyan szériákat tartalmaz, mely a korlátozott összegből építkező kezdők és igényes vájtfülűek táborait is megcélozza. Több termék is vendégeskedett korábban teszt céljából az AV-Online szerkesztőségben, de a CORINIUM technikai és esztétikai értelemben egyaránt túllép azok szintjén.

Acoustic Energy CORINIUM hangfal

A doboz vibrációcsökkentett RSC (Resonance Suppression Composite) kivitele az 500-as modellektől származik, 22 és 45 mm között változó falvastagságú. 4 fokban megdöntötték, ami a hangszórók időkorrigált megszólalását segíti. Előlapja 25 mm-es MDF lapra rögzített, 6 mm vastag alumínium tábla, ebben helyezkednek el a hangszórók.

Acoustic Energy CORINIUM hangfal magassugárzó

A magassugárzót közvetlenül az alumíniumhoz rögzítették, hogy kevésbé vegye át a középső és mélysugárzók rezgését. Jól látható, hogy a CORINIUM ívelt oldalú dobozt kapott, amire a 15 évvel ezelőtti Radiance széria óta nem volt példa. A forma főleg abban segít, hogy a doboz körüli hangok jobban szétszóródjanak, szemben a sík felületű dobozokkal, melyek felerősítik a szobákban lévő hangvisszaverődéseket.

Acoustic Energy CORINIUM hangfal hangszórók

A 2. generációs, szénszál membrános mély- és középsugárzókat kifejezetten ehhez a hangfalhoz fejlesztették. A magassugárzó (eltérően az 500-as szériától) már nem szénszál alapú, hanem egyelőre nem ismert anyagú lágy dóm, mely a gyártó leírása alapján jobban kezeli a gyors tranzienseket.

Acoustic Energy CORINIUM hangfal gyártás keresztváltó

A keresztváltó magas minőségű alkatrészeket, légmagos tekercseket, fémes polipropilén kondenzátorokat és fémoxid ellenállásokat tartalmaz. Nem kis figyelmet fordítottak a belső kábelezés minőségére és az alkatrészek csatlakoztatásának sorrendjére egyaránt (utóbbi szabadalommal védett).

Acoustic Energy CORINIUM hangfal gyártás csatlakozó

A CORINIUM egyébként a gyártó székhelyének neve volt a Római Birodalom idején, így tisztelegnek a hangfalak "szülőhelye" előtt. Matt fekete, matt fehér és tectona kiadásban lehet hazavinni, valamint egy feláron rendelhető brit versenyautózöld verzió is létezik.

Acoustic Energy CORINIUM hangfal

Az Acoustic Energy új referencia hangsugárzó alapszínekben ajánlott fogy ára 2 700 000 Ft/pár. Előzetes bejelentkezést követően kipróbálható és meghallgatható az Audio Centrumban. Hamarosan teszteljük!

audiocentrum.hu

acoustic-energy-corinium.co.uk

acoustic-energy.co.uk

Acoustic Energy CORINIUM hangfal

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.