Újabb zseb high end csodák

2016. január 6., szerda, 16:25

Astell Kern Astell and Kern audio hifi lejátszó zenelejátszó audio lejátszó hifi lejátszó AK Jr AK lejátszó Astell Kern lejátszó high end lejátszó high end audio lejátszó Astell Kern hifi lejátszó

Az Astell&Kern megszállottként fejleszti és gyarapítja hordozható zenelejátszóit. Az elképesztő mobil csodák ára mellett az még elképesztőbb, hogy itthon is keresik őket, ezért már megérkeztek Magyarországra.

Astell and Kern AK240 hordozható audio lejátszóAstell and Kern AK240 hordozható audio lejátszóAstell and Kern AK240 hordozható audio lejátszóAstell and Kern AK240 hordozható audio lejátszóAstell and Kern AK240 és AK240SS hordozható audio lejátszóAstell and Kern AK320 hordozható audio lejátszóAstell and Kern AK320 hordozható audio lejátszóAstell and Kern AK320 hordozható audio lejátszóAstell and Kern AK320 hordozható audio lejátszó

Az Astell & Kern felsőkategóriás, hordozható zenelejátszóinak legfrissebbjeiből, az AK120 II és AK Junior típusokhoz már nekünk is volt szerencsénk. Mi sem gondoltunk volna, hogy lehet az említett eszközöknél jobbat (hangzásával mindkét típus aratta a babérokat) alkotni, és elméletileg úgy tűnik, mindig van nagyobb/jobb. Nehéz feladattal szembesültünk, hiszen ha már a kisebb testvérek specifikációját messzemenőleg meggyőzőnek írtuk le, mit állítsunk az AK240 és AK320 adatairól? Nos, hifi viszonylatban mindkét eszköz megdöbbentő. Teljesen mindegy, hogy a szolgáltatásokat, a tízezrelékben (!) megadott THD-t vagy a bőven 100 pikoszekundum alatti, emberi agy számára szinte értelmezhetetlenül alacsony jitter mértékét nézzük.

Astell and Kern AK320 hordozható audio lejátszó

Az AK 320 3400, míg az AK 240 3250 mAh kapacitású, beépített lítium-polimer akkumulátor segítségével képes üzemelni, akár órákon keresztül még akkor is, ha épp nem a rajtuk lévő, hanem helyi hálózatunkon tárolt, WiFi alapokon hozzáférhető digitális zenei állományt akarjuk lejátszani. Beépített háttértár tekintetében 128 (AK320) és 256 (AK240) GB áll rendelkezésünkre, amit az eszközökön lévő micro SD kártyanyílás segítségével további 128 GB-tal is megtoldhatunk.

Astell and Kern AK320 hordozható audio lejátszó

Az USB DAC-ként is használható, masszív dúralumínium készülékházzal rendelkező AK320 tekintélyes mérete praktikus funkciókkal társul. Például kijelzőjének feloldásához elég megérintenünk nyomásérzékeny felületét, emellett külön előerősítőt, dokkolót és CD-bemásoló modult is kínál hozzá a cég.

Astell and Kern AK240 és AK240SS hordozható audio lejátszó

Az AK240 fő különlegessége, hogy képes natívan feldolgozni a DSD jelfolyamot, de olyan módon, hogy az ilyen kiterjesztésű fájlok számára még külön dedikált chipset is rendelkezésre áll. Mindez úgy valósult meg, hogy a kettős Cirrus Logic CS4395 DAC mellé egy XMOS chipet is beépítettek. Utóbbi az AK elmondása szerint nagyon hosszú, megszámlálhatatlan órányi tesztelés után került kiválasztásra, viszont megérte fáradozniuk, hiszen a natív DSD feldolgozás terhét teljességgel levették a CPU válláról, így elméletileg még jobb hangot kapunk. De hogyan lehet a Junior és az AK120 II teljesítményét felülmúlni? Nos, erre mi is kíváncsiak vagyunk.

Az Astell&Kern AK240 és AK320 lejátszói már hazánkba is megérkeztek, a Kácsa Audió bemutatótermében kipróbálhatók és megvásárolhatók. Ugyanitt elérhetőek a cég "kisebb" készülékei is, tehát az érdeklődőknek igény szerinti összehasonlításra is nyílik lehetősége. Nagyon kíváncsiak vagyunk rájuk, ezért hamarosan kimerítő, még részletesebb információkat feltáró cikkben térünk vissza rájuk itt, az AV-Online hasábjain.

www.kacsa-audio.hu

www.astellnkern.com

Astell and Kern AK240 hordozható audio lejátszó

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.