Sonus faber Aida hangfal új köntösben

2017. november 24., péntek, 12:50

Sonus faber audio hifi hangfal hangszóró high end hifi hangfal high end hangfal Sonus faber hangfal

Hatévnyi gyártás után megújult az olasz Sonus faber zászlóshajó hangfala, mely néhány napja mutatkozott be nyilvánosan az audiofil közönségnek.

Elsőként a varsói Audio Video Show kiállításon mutatkozott be a nyilvánosságnak a megújult Aida hangsugárzó, melynek megjelenése nem változott, a benne lévő technológia viszont több tekintetben módosult.

Sonus faber Aida high end hangfal

A fejlesztések eredményeként jobb alsó frekvenciás kiterjedésre, kevesebb torzításra és összességében jobb hangra számíthatunk. A lantot formáló testben található ún. Anima Legata rendszer és a finomhangolással kiválasztott csillapító elemek, valamint a Zero Vibration Transmission rezgéselnyelő technológia (hogy csak néhányat említsünk a műszaki labirintus útvesztőjéből) egyaránt szerepet játszanak az eredményben.

Sonus faber Aida high end hangfal gyártás

A gyártó leírása szerint a hangszórókészletet érte leginkább radikális változás. Korábbi magassugárzója a Lilium és Homage Tradition Collection modellekben megtalálható H28 XTR-04 verzióra cserélődött. Az M18 XTR-04 típusra átváltott középsugárzó megkapta az ún. avional-gunmetal kosarat. A W22 XTR-12 mélysugárzókat sem hagyták érintetlenül, azok új neodímium mágnesekkel egészültek ki, a padlólemezben pedig Nano Carbon szendvics kónusszal ellátott SW32 XTR-08 hangszórók találhatók.

Sonus faber Aida hangszóró

Egyébiránt a rendszer 4 Ohm névleges impedancia mellett 92 dB SPL érzékenységgel rendelkezik, 100 és 1000 W közötti teljesítményű erősítőkkel hajtható, adatlapján közölt frekvencia-átvitele (18 Hz-35 kHz) szerint pedig képes befedni az emberi fül által befogadható komplett spektrumot.

Sonus faber Aida hangszóró

Esztétikai oldalról a gyártó igyekezett megőrizni a 2011-es kiadás megjelenését, viszont a nagyvilágban zajló stílusbeli változások miatt úgy döntöttek, hogy napjaink high end és belsőépítészet rajongóira való tekintettel wenge külsővel fut tovább a frissített modell.

Sonus faber Aida high end hangfal gyártás

A becsomagolva több mint féltonnás tömegű (párt tartalmazó) dobozt, ha egyáltalán be is tudjuk passzírozni otthonunk bejáratán, ne feledjük, hozzájuk méltó szobára és rendszerre is szükségünk lesz ahhoz, hogy megtapasztaljuk a 2017 decemberétől megvásárolható monstrum tudásának legjavát. A Sonus faber hangfalai itthon is kipróbálhatók, többek közt az Audiophile Szalon XX. kerületi bemutatótermében.

www.audiophile-szalon.hu

www.sonusfaber.com

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.