Tori Amos Under the Pink album dupla 180 grammos vinylen, pink színben, 1000 sorszámozott példányban

2021. július 19., hétfő, 08:05

vinyl lemez vinyllemez lemezajánló zeneajánló

Tori Amos, miután a Little Earthquakes albumával számos sikert elkönyvelhetett magának, és végleg levetkőzte a Y Kant Tori Read kissé kezdetleges korszakát a nyolcvanas évek végéről, 1994-ben megjelentette Under the Pink albumát, amivel egy új szintre lépett a könnyűzene világában.

Tori Amos Under the PinkTori AmosTori Amos

Tori Amos második szólóalbuma folytatja az énekesnő és dalszerző életútjának feltárását a szigorú vallási nevelés korlátaitól elindulva a személyes és művészi szabadságig. Figyelemfelkeltő mezzoszopránnal és dalszövegekkel van felvértezve, amelyek személyre szabottak, a dallamok elég különcök ahhoz, hogy csábítsanak, és elég egyszerűek ahhoz, hogy fülbemászóak legyenek.

Tori Amos

Tori, miután megosztotta személyes és érzelmi tapasztalatait lenyűgöző debütálásán, felkavarja ezeket, hogy eklektikus, mégis gyönyörű beszámolót adjon a női biztonságról. Mindig kérdéseket tesz fel a saját tetteiről, saját örömére kihívja, majd kihallgatja az ellenkező nemet, de ez nem lesz feltétlenül szidalmazó hangnemű. Jellegzetes zongorakíséretet használ, de lehetővé teszi a gitárok, hegedűk csavart rendetlenségét, és a mélyhangokét, amelyek meglehetősen rejtélyesek, mint Kate Bush esetében. Igen, a nyolcvanas éveket felkavaró különc előadóművész reinkarnációjának is tekinthető Tori, de vele ellentétben az Ő munkássága a mai napig tart.

Tori Amos

A lemezt promótáló Cornflake Girl 1994 elején jelent meg, és egyből az Egyesült Királyság listájának élén nyitott, majd tavasszal jött az album, aminek a címe is kérdéses volt először, hiszen az énekesnő sokkal figyelemfelkeltőbbet szeretett volna. Új-Mexikóban és Los Angelesben rögzítették a dalokat, a keverés pedig Londonban történt. A lemez összességében akusztikusabb, zongoraalapú hangzást képvisel, mint az elődje, az utolsó egyharmadát pedig klasszikus zongorajáték ihlette.

A Rolling Stone magazin később az évtized egyik legjobb albumaként definiálta az Under the Pinket, ami bizony nem kis elismerés. A lemez számtalan formában és formátumban került a piacra a szűk 30 év alatt, a legutóbbi, a július 16-án megjelenő "half speed remastered" dupla, pink LP, ami 180 grammos, és limitált példányszámban rendelhető meg, akár a művésznő hivatalos oldalán is.

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.