Sherlock Holmes: A Game of Shadows

Sherlock Holmes: Árnyjáték

2011. november 29., kedd, 08:10

filmajánló HD trailer Sherlock Holmes

Sherlock Holmes számított a környék legravaszabb emberének? egészen mostanáig. Új bűnöző tűnt fel a láthatáron ? Moriaty Professzor (Jared Harris), aki részben intellektuális megfelelője, Holmes-nak, részben viszont gonoszságokra fogékony, és semmi bűntudata nincsen, ezáltal felülkerekedhet a népszerű detektíven.

Mikor Ausztria koronázási hercegére holtan találnak, Lestrad felügyelő (Eddie Marsan) a bizonyítékokból öngyilkosságra gyanakszik. Sherlock Holmes következtetése szerint viszont, a herceget meggyilkolták ? egy olyan gyilkosság ez, mely mindössze egyetlen darabja a vészjósló kirakósnak, amit Moriati Professzor ötlött ki. Az üzletet vegyítve némi szórakozással, Holmes célba vesz egy földalatti klubot, ahol testvére, Mycroft Holmes (Stephen Fry) tósztot mond Dr. Watson-nal (Jude Law), agglegény életének utolsó éjjelére. Itt kerül arra sor, hogy Holmes összeakad egy Sim nevű (Noomi Rapace) cigány jóssal, aki többet tud annál, amit mond, s mivel véletlenül összetűzésbe került a herceg megölésével, ő lesz a gyilkos következő célpontja. Holmes csak minimálisan segédkezik a hölgy életének megmentésében, míg ő ezt viszonozva, csak vonakodva segít a detektívnek. A Nyomozás idővel egyre veszélyesebbé válik, ahogy Holmes, Watson és Sim haladnak az üggyel, átutazva keresztül a kontinensen, Angliából egészen Franciaországon keresztül Németországig, végül Svájcba. Akárhogy sietnek, a ravasz Moriarty mindig egy lépéssel előttük halad, halált és pusztítást végezve ? fejében egy olyan tervvel, ami ha sikerül, meg fogja változtatni a történelem menetét.

Guy Richie filmkészítő folytatja munkálatait a ?Sherlock Holmes: Árnyjáték? c. produkcióval, felbuzdulva az előző Sherlock Holmes film sikerén. E folytatás alkalmából újra összejött a Joe Silver, Lionel Wigram, Susan Downey és Dan Lin nevekből álló producer gárda, Bruce Berman vezető producerrel karöltve. Jared Harris (?Benjamin Button Különös Élete?) csatlakozott a stábhoz, eljátszva a közveszélyes Moriaty Professzort ? csakugyan plusz szereplőként fogjuk látni a filmvásznon első angolul beszélő szerepében Noomi Rapace svéd színésznőt, aki nemzetközileg komoly figyelmet váltott ki ?Tetovált Lány? c. produkcióval. Stephen Fry (?Alíz Csodaországban?, ?Harry Potter és a Tűz Serlege?) alakítja Mycroft Holmes-t, Sherlock bátyját. Az előző részből visszaköszönnek majd olyan karakterek, mint a Lestrade felügyelőt játszó Eddie Marsan; vagy Kelly Reilly, a Watson menyasszonyaként ismeretes Mary Mostan, és Geraldine James, mint Holmes sokat szenvedő háziasszonya, Mrs. Hudson. Az Árnyjáték c. film Michelle Mulroney és Kieran Mulroney forgatókönyve alapján készült, Sherlock Holmes és Dr. Watson figuráját Sir Arthur Conan Doyle, az eredeti Holmes sztorik és novellák írója álmodta meg.

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.