The Dave Brubeck Quartet Time Outtakes LP

2020. november 22., vasárnap, 17:45

vinyl lemez vinyllemez lemezajánló zeneajánló

A Brubeck Editions-t a Brubeck család hozta létre Dave Brubeck és számos zenei munkatársa által hivatalosan engedélyezett zene kiadására. A Time OutTakes betekintést nyújt a hallgatóknak a felvétel folyamatába minden idők egyik legjelentősebb és legnépszerűbb jazz-felvételébe.

Dave Brubeck Time OuttakesDave Brubeck

A Time OutTakes az innovatív zongoristát és zeneszerzőt mutatja meg Dave Brubeck ikonikus kvartettjével, úgy, mint a lírai alt szaxofonos és zeneszerző Paul Desmond, Eugene Wright basszusgitáros és Joe Morello dobos állhatatos ritmusszekciója, amelyek energiával töltik fel a lenyűgöző számokat. Dave Brubeck diszkográfiájában és talán a jazz egészének nagyobb panteonjában pedig nincs olyan sarkalatos kiadás, mint az 1959-es Time Out, az album a művészi kiválóság és a felfedezés csúcspontján ragadja meg Brubecket és kvartettjét. Kísérletezve páratlan ritmusokkal, rögtönzött ellenpontokkal, poliritmussal és politonalitással. Brubeck megőrizte zenéjének lelkes és játékos jellegét, amely a közönséget mindenütt elbűvölte és izgatottá tette.

A Time Out lett az első jazz album, amely több mint egymillió példányban kelt el, rajta olyan dalokkal, mint a Take Five, ami bekerült a Grammy Hírességek Csarnokába is. Szerte a világon, Brubeck neve a feltáró újításra, az eltérő zenei kultúrák mélységes megbecsülésére és a jazz friss, izgalmas új hangzására utal.

Dave Brubeck

A Brubeck Editions által kiadott Time OutTakes tovább erősíti ezeknek a fémjelzett szekcióknak az örökségét, valamint az ikonikus zeneszerzőt és zenekari vezetőt születésének századik évfordulóján. A család megtalálta a Time Out munkameneteinek nyers szalagjait, miközben több életrajz kapcsán interjút készítettek velük, amelyeket az ünneplés részeként adtak ki. Miután a Dave Brubeck Quartet 1959-ben kiadta a Time Out-ot, a jazz világa többé már soha nem volt ugyanaz. A Time Out hamar világossá tette, hogy Brubeck sokkal több, mint zongorista és zeneszerző, egyszerűen a lenyűgöző eredetiség zsenije volt. A Time Out egy olyan instrumentális album, amely arra késztette az embereket, hogy nagyot álmodjanak, élvezzék az életet, vagy hajnalig szórakozzanak. A Time OutTakes alternatív felvételeket kínál a remekmű számára, amely lefújta a zsanérokat a jazz ajtajáról. "Nem értheti meg Amerikát a jazz megértése nélkül, és nem értheti meg a jazzt Dave Brubeck megértése nélkül." - ezt Barack Obama volt amerikai elnök mondta a művészről.

davebrubeck.com/time-outtakes

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.