Marillion Album 20 új stúdióalbum

2021. szeptember 12., vasárnap, 10:20

vinyl lemez vinyllemez lemezajánló zeneajánló

A progresszív rock csapat huszadik albuma nemes egyszerűséggel az Album 20 címet kapta, és bár csak 2022-ben lát napvilágot, már számtalan változatban előrendelhető, biztos, ami biztos alapon.

Marillion Album 20 DeluxeMarillion Album 20 vinylMarillion Album 20 Ultimate EditionMarillion

Az 1979-ben alakult brit csapat legutóbbi valódi stúdióalbuma a F.E.A.R. 2006-ban jelent meg, az ezt követő With Friends from the Orchestra, pedig 2019-ben. Azt is a sorlemezek között említik ugyan, pedig korábbi dalok újragondolása van rajta, mint a Less is More, csak másképpen. A rajongókat nem szeretik sokáig váratni, ezért az elmúlt időszakban kiadták számos korábbi koncertanyagukat limitált, sorszámozott változatban, amelyek nem csupán a zenei anyaggal, hanem a minőségi keverésükkel is kitűnnek a sorból.

Marillion

A F.E.A.R.-t sokan a legjobb lemezüknek tartották a kultikus Brave óta, ami valóban a Steve Hogarth fémjelzett második éra egyik gyöngyszeme volt a kilencvenes évek elején. Azt megelőzően Fish volt az énekesük, aki a Genesis iránti imádatát sem a zenében, sem a külsőségek terén nem tudta, és nem is akarta levetkőzni, ám így is megfelelő alapot épített egy eddig bő negyvenéves töretlen karriernek, és olyan slágereket adott nekünk, mint a rádióbarát Keyleight, ami minőséget csempészett a nyolcvanas évek kommersz rockjába.

Marillion Album 20 vinyl

Steve Hogarth új és egyéni színt vitt a zenekar dalaiba, ami merőben eltért a korábbitól, mégis egyenes folytatása a megkezdett útnak. A Marillion mindig is kultzenekar maradt, hiszen nagyon egyéni hangzásvilággal és koncepciókkal rendelkeznek, ám a népszerűségük töretlen. A Royal Albert Hall-ban megtartott koncertjükre - amit szintén megjelentettek - a jegyek az online felületen 2 mp alatt keltek el, amit azért nem sokan mondhatnak el magukról.

Marillion Album 20 Ultimate Edition

A következő, Album 20-nak elnevezett stúdióanyaguk megjelenésére még várni kell, de már most előrendelhető rengeteg formátumban. A standard CD és CD/DVD változatok mellett hagyományos és színes vinyl formájában is kapható lesz, de létezik egy Ultimate Edition box is, ami a következőket tartalmazza majd: CD, Blu-ray és USB-kulcs, mindkettőn az album 5.1/Hi-Res mixe, továbbá aláírt és sorszámozott tanúsítvány, képeslapok, szövegkönyvek, kártyák és egyéb szuvenírek. A közel 200 amerikai dollárt kóstáló kiadvány talán nem meglepő a rajongóknak, hiszen a zenekar klasszikus albumai is sorra jelennek meg újrakevert és többlemezes változatban, a hangminőségért pedig az esetek többségében nem más, mint Steven Wilson felel.

marillion.com

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.