Barry Gibb & Friends - Greenfields: The Gibb Brothers’ Songbook Vol. 1 stúdióalbum

2021. március 8., hétfő, 12:00

vinyl lemez vinyllemez lemezajánló zeneajánló CD-lemez

Barry Gibb összegyűjtött egy csokorral a Bee Gees legendás slágereiből, és számos vendégművész társaságában ezeket most country stílusban tolmácsolja.

Barry Gibb and Friends Greenfields The Gibb Brothers Songbook Vol 1Barry Gibb and Friends Greenfields The Gibb Brothers Songbook Vol 1 LPBarry Gibb and Friends Greenfields The Gibb Brothers Songbook Vol 1 coverBarry Gibb

Úgy látszik a 2020-as év mindenkiben mély nyomott hagyott, szerencsére a dalszerzőket és előadókat inspirálta, többek között olyan művészeket is, akik már rég hallattak magukról. A Bee Gees tagja, énekes és dalszerző, Barry Gibb is kiadta új albumát Greenfields: The Gibb Brothers’ Songbook Vol. 1 címmel, 2021. január 8-án. Az album 12 számból áll, rajta számos vendégzenésszel, úgy, mint Alison Krauss, Brandi Carlile, David Rawlings, Dolly Parton, Gillian Welch, Jason Isbell, Jay Buchanan, Keith Urban, Little Big Town, Miranda Lambert, Olivia Newton-John, Sheryl Crow és Tommy Emmanuel. Barry Gibb fogta, és átdolgozta az általa kiválasztott Bee Gees dalokat country stílusba, amit ráadásul a műfaj hazájában, Nashville-ben vettek fel. Az összes számot három Gibb fivér Barry, Robin és Maurice írta, a producer Dave Cobb és Stephen Gibb volt. "Az első naptól kezdve, ahogyan beléptünk a nashville-i RCA Studios-ba (oda, ahol Elvis, Willie, Waylon, Roy, az Everly Brothers és még sok más legenda rögzítette felvételeit), az album önálló életre kelt. Nem lehetek eléggé hálás azért a lehetőségért, hogy együtt dolgozhattam Dave-el és az összes többi művésszel. Mindannyian hihetetlenül nagylelkűek voltak az idejüket és a tehetségüket tekintve is. Jobban inspiráltak, mint amennyit ezek a szavak kifejezhetnek. Mélyen azt érzem, hogy Maurice és Robin különböző okok miatt szerették volna ezt az albumot. Bárcsak mindannyian együtt lehettünk volna, hogy megtegyük ... de azt hiszem, hogy ez így is megtörtént."

Barry Gibb

Dave Cobb hozzátette: "Valóban megtiszteltetés volt együtt dolgozni az egyik hősömmel. A Bee Gees első albuma mindig is alapelem volt számomra, és szürreális volt, hogy a stúdióban tanúja lehettem Barry Gibb zsenialitásának - ő minden idők egyik legnagyobbja!" Jason Isbell pedig a következőt mondta a munkáról: "Barry Gibb az egyik legnépszerűbb dalszerző és énekes a zenetörténetben, és örömmel mondhatom, hogy még mindig gyönyörű és varázslatos a hangja. Pályafutásom egyik csúcspontja volt vele a projekten való együttműködés. Ő egy herceg."

Barry Gibb and Friends Greenfields The Gibb Brothers Songbook Vol 1 LP

Az immár 24 éve a Rock and Roll Hall of Fame tagságú Bee Gees egyetlen élő tagjának harmadik szólóalbuma az angol listák élén szerepel, a címéből adódóan pedig szerencsére még várhatunk folytatást. Az album a CD és vinyl változat mellett természetesen hivatalos letölthető formátumban is elérhető.

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.