Jethro Tull A The 40th Anniversary Edition 3 CD/3 DVD

2021. március 24., szerda, 10:50

CD DVD lemez lemezajánló zeneajánló CD-lemez DVD-lemez

Steven Wilson kezelésbe vette a Jethro Tull legendás A című albumát is, ami eredetileg Ian Anderson szólólemeze lett volna, de most újrakeverve és számos extrával, valamint könyvborításban jelent meg.

Jethro Tull A coverJethro Tull A The 40th Anniversary EditionIan Anderson Jethro Tull

Miután a népszerű folk-rock trilógiáját 1979-ben befejezte a Jethro Tull, egy évvel később visszatért A-val, egy olyan albummal, amely más hangzást és új felállást nyújtott a rajongóknak. A zenekar alapítója Ian Anderson eredetileg szólólemeznek szánt album egybetűs címe a stúdiószalagokra utal, amelyeket Anderson számára "A" jelzéssel láttak el. Amikor az album elkészült, a zenekar kiadója a Chrysalis ragaszkodott ahhoz, hogy Jethro Tull nevéhez fűződjön, bár a zenekar korábbi inkarnációjából csak két tag szerepelt Anderson és Martin Barre személyében. Ennek ellenére az albumot és az azt követő turnét a rajongók szerte a világon jól fogadták.

Ian Anderson Jethro Tull

Ian Anderson és Robin Black producer az A-t 1980 nyarán Londonban vették fel a Maison Rouge Mobile és a Maison Rouge Studiosban. Anderson és Barre mellett a zenekarban Dave Pegg és Mark Craney játszott, vendégzenészként pedig Eddie Jobson, a Roxy Music tagja játszott billentyűn, szintetizátoron és elektromos hegedűn.

Ehhez az új kollekcióhoz az album öt kiadatlan számmal bővült a felvételi munkamenetekből, beleértve a Working John, Working Joe kislemez más felvételét, a Crossfire kibővített változatát és a Coruisk című dalt.

Jethro Tull A The 40th Anniversary Edition

Az ’A’ (A La Mode) The 40th Anniversary Edition tartalmaz egy élő felvételt az együttes 1980 novemberi teljes koncertjéről az LA Sports Arénában. Az előadás során az új A album számait (Black Sunday, Batteries Not Included és Uniform) keverték össze olyan régebbi slágerekkel, mint az Aqualung, a Heavy Horses és a Songs From The Wood. Néhány ilyen élő előadás először 1981-ben jelent meg a Slipstream-ben egy videókollekcióban, amelyet eredetileg a VHS-en és Laserdiscen adtak ki. A 2004-ben debütáló teljes Slipstream videó szintén ebben az évfordulós kiadásban szerepel.

A 3 CD és 3 DVD tartalmú Anniversary Collection tehát magába foglalja a Jethro Tull 1980-as albumát Steven Wilson eredeti remixelt változatával, kiadatlan stúdió és élő felvételekkel, valamint a Slipstream Video Collectiont. Az újrakeverés DTS és Dolby Digital 5.1 surround és sztereó 96/24 LPCM formátumban hallható, maga a kiadvány pedig tokkal, kötött DVD-könyvben jelenik meg, amely tele van az album kiterjedt történetével, Anderson sávonkénti kommentárjaival, ritka fényképekkel és még rengeteg extrával.

Az igényes zenét, és tartalmas meséket tartalmazó album megjelenése április 16-ra várható, az ára pedig 50 USA dollár körül fog mozogni.

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.