Télköszöntő KáCsa hírek hifi és házimozi rendszert építőknek

Friss kiegészítők hangrendszer kábelezéshez

2023. december 2., szombat, 15:10

KáCsa KáCsa Audió audio hifi házimozi HDMI kábel KáCsa kábel HDMI kábel USB kábel RCA csatlakozó USB C kábel

A KáCsa fontos réseket töltött be kínálatában, gondolva az új generációs házimozi felhasználókra és mindenkire, aki javítani szeretne otthoni rendszerének hangzásán. Rövid hírünkben áttekintjük azokat a termékeket, amikért az idei szezonban is érdemes lesz ellátogatni a kábel és csatlakozó specialista cég szaküzletébe.

KáCsa kábel csatlakozókKáCsa KCE-HH HDMi kábelKáCsa KCE-HH HDMi kábel csatlakozóKáCsa RP-101G RCA-csatlakozóKáCsa RP-101G RCA-csatlakozóKáCsa RP-101G RCA-csatlakozóKáCsa USB csatlakozókKáCsa USB-C csatlakozóKáCsa DC csatlakozóKáCsa tápcsatlakozókKáCsa KCO-AES/EBU kábel

KáCsa Ultra High Speed HDMI (2.1) kábel

Ha kedvező ár/érték arányú HDMI kábelre van szükség, sokan döntenek a KáCsa évek óta létező KCE-HH szériája mellett. Az említett termékcsaládot frissítették, hogy megfeleljen a jelenlegi legmagasabb HDMI specifikációnak. Ezáltal a korábbi verzió 18 Gbps értékéhez képest már 48 Gbps sávszélességre is alkalmas.

KáCsa KCE-HH HDMi kábel

Kinek éri meg az új szabványú vezetékben gondolkodnia? A videójáték megszállottak képezik az egyik fő célcsoportot, mivel számukra fontos a gyors képfrissítés és szélesebb körben kihasználhatják az extra képfelbontást. Utóbbi akár 10K is lehet 100 vagy 120 Hz-es képfrissítés mellett. 8K és 4K műsorokat is képes továbbítani a kábel úgy, hogy azok közben dinamikus HDR információt és 4:4:4-es színkódolást tartalmaznak. Az új KCE-HH Ultra High Speed HDMI (2.1) kábelek 1, 2, 3, 5 és 7 méteres hosszúságban rendelhetők.

KáCsa RP-101G RCA-csatlakozó

Új RCA csatlakozó audiofil kábel készítéshez

A KáCsa RP-101G nevű RCA csatlakozó fejlesztése során azt tűzték ki célul, hogy kedvező ár/érték arányú opciót biztosítsanak, mely ideális kiegészítő többek között a KCS-I01 és KCOS-I01 analóg összekötő kábelekhez. Utóbbiak nálunk is vendégeskedtek korábban és az OCC ezüst vezetőt tartalmazó KCOS-I01 Ajánlott Vétel cédulát kapott. Az RP-101G friss megjelenésű, selyemfényű vörös háza eloxált alumíniumból készült, teflonnal szigetelt középső érintkezője tömör kivitelű.

KáCsa RP-101G RCA-csatlakozó

Szerelhető, fémházas DC és USB-C

Az utóbbi években jelentősen megnőtt az USB-C csatlakozót tartalmazó DAC-ok száma és sok kompakt hifi eszközzel találkozni, melyek áramellátása egyszerű, vékony DC kábellel történik. Ezt a trendet figyelembe véve a forgalmazó polcain 5,5/2,1, valamint 5,5/2,5 mm-es DC csatlakozó is fellelhető, amely megfelel az RoHS követelményeknek.

KáCsa DC csatlakozó

Az alapszintű gyári megoldásoktól eltérően, fröccsöntött műanyag helyett fémházas kivitel és belső érintkezője nikkelmentes, nem mágnesezhető, teflon szigeteléssel. Izgalmas opciónak tűnik azok számára, akik a fapados fekete alternatívákhoz viszonyítva hatékonyabb árnyékolású DC kábellel szeretnék javítani rendszerük hangminőségét.

KáCsa USB csatlakozók

Hasonló krómdíszített fémházat kaptak a megújult KáCsa USB-A és USB-B csatlakozók is, ráadásul egy új USB-C dugó ugyancsak színesíti a kínálatot. Utóbbi KC-USB-CG néven kapható és 8 mm2 keresztmetszetig bármilyen kábelt befogad.

KáCsa USB-C csatlakozó

Új tápcsatlakozó széria

Azokra is gondoltak, akik jobb minőségű tápkábellel szeretnék javítani rendszerük hangminőségét, de nem engedhetik meg maguknak a Neotech vagy Furutech kategóriát. Nekik érdemes vetni egy pillantást a PP szériára, mely szerelhető IEC és Schuko dugókat, valamint C7 (borotva/magnó csati néven szintén közismert) szabványút egyaránt tartalmaz.

KáCsa tápcsatlakozók

A "villás" és IEC csatlakozóból aranyozott, illetve ezüstözött réz opció is rendelhető. A C7 kiadás egyelőre csak aranyozott réz érintkezőkkel készül. Szerelésük forrasztásmentesen, csavarozással lehetséges. Aki biztosra akar menni, a (fentebb említett valamennyi csatlakozó esetében) kérheti a KáCsa technikusainak közreműködését, akik a budapesti szaküzletben bármilyen hosszúságú kábel szerelését elvégzik.

KáCsa KCO-AES/EBU kábel

AES/EBU kábel OCC réz vezetővel

Végül, de nem utolsósorban a KCO-AES/EBU kábel zárja a télköszöntő újdonságok listáját. Többen is igényeltek olyan opciót, amely az SPC (ezüstözött réz) vezetős, alapszintű XLR dugókkal szerelt KCE AES/EBU-hoz képest még magasabb szintet képvisel. A KCO AES/EBU OCC (monokristályos) rézvezetőt tartalmaz. A felhasználó preferenciái szerint kérheti alapszintű XLR csatlakozóval, vagy magasabb minőségű Furutech/AECO opciókkal. Azt csiripelik a madarak, hogy a KáCsa hamarosan új XLR csatlakozóval szintén jelentkezik, ám annak megvalósítására várhatóan 2024 elején kerül sor (a mellékelt fotón az említett mama és papa dugók korai prototípusa látható). A KCO-AES/EBU és KCE-AES/EBU közti különbséget előzetes egyeztetést követően bárki kipróbálhatja saját otthoni rendszerében.

A hírünkben szereplő termékek mindegyike megtalálható a KáCsa Audió budapesti boltjában. További termékinformációkkal és rendeléssel kapcsolatban a szaküzlet munkatársainál lehet érdeklődni.

kacsa-audio.hu

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.