Simon Phillips - újdonságok a világ egyik legjobb dobosa háza táján!

2022. január 16., vasárnap, 12:40

zene ajánló zeneajánló

Az 1957-es születésű Simon Phillips már 12 éves kora óta aktív zenész, olyan jazz- és rock bandák valamint előadók albumain és turnéján ütötte a bőröket, mint a Toto, Jeff Beck, Mike Oldfield, The Who, John Lord, Gary Moore, Hiromi, Joe Satriani, de még a Judas Priest egyik lemezének felvételeinél is segédkezett. Simon Phillips tudása mellett tehát a kreativitása sem kérdőjelezhető meg!

Simon Phillips Protocol box setSimon Phillips ProtocolSimon Phillips livestream concert

A londoni legenda számos díjat is kapott, így 2003-ban bekerült a Modern Drummer magazinba, a Hall of Fame-be, 2015-ben a 14. éves független zenei díjátadón Phillips a Jazz Instrumental Album kategória győztese lett a Protocol II. által. 2019-ben az 1. helyre választották az éves Modern Drummer Readers Poll Fusion kategóriában, ugyanebben az évben a Protocol 4 albumot GRAMMY-díjra jelölték a Kortárs Instrumentális Album kategóriában.

Saját szívügye és formációja a rengeteg vendégszereplés mellett a Protocol nevű, ami 1988 óta létezik, és eddig 4 albumot jelentetett meg. Felállásuk harmincadik évfordulóját egy deluxe, limitált kiadású, 6 CD-s dobozos készlettel ünnepelték, ami tartalmazza az összes korábbi Protocol-kiadást (I, II, III és IV), amelyeket a jobb hangzás érdekében újramastereltek, és két teljes CD-t a korábban kiadatlan demószámokkal - ugyanazon dallamok korai verziói, amelyek később a Protocol kész anyagává válnak. Phillips maga komponálta a 24 oldalas füzetet, ami mély betekintést nyújt a banda keletkezésébe és abba, hogyan alakították át a dallamokat az eredeti koncepciókból. Sokak számára meglepő lehet, de az anyag a digitálisan letölthető platformokon hivatalosan nem jelent meg!

Simon Phillips Protocol

Simon tavasszal csatlakozik Steve Weingarth billentyűshöz, Jacob Scesney szaxofonoshoz, Ernest Tibbshez elektromos basszusgitároshoz és Lenny Castro-hoz, aki ütőhangszereken játszik majd május 23-án szombaton 19:00-kor, egy élő koncerten a Facebookon!

Simon Phillips livestream concert

A zenekar a Weather Report időtlen '70-es évekbeli dallamait fogja játszani, olyan albumok anyagát, mint a Mysterious Traveller, a Black Market, a Tale Spinnin', a Heavy Weather és még sok más. A zenekar valós időben fog együtt zenélni a Carbonite Sound stúdióban, az adásban egy high-fidelity sztereó mixet és 4K HD kamerákat használnak majd a felvételhez.

Ezt megelőzően viszont tartogat még egy újdonságot a dobos mágus, hiszen február 4-én visszatér a Protocol V-tel, és ismét újragondolja kalandos jazz/fúziós ötvözetét. A hangszerelést kibővítették egy kvintett formátumra, beleértve a szaxofont is, így a csapat a nyolcvanas évek végén a Chick Corea Elektric Band rajongói számára ismerős hangzásvilágba kerül. Más ikonikus művészek, például John McLaughlin, Tony Williams, Allan Holdsworth és Jan Hammer DNS-szálai szövődtek végig a dalokon, és Simon lenyűgöző zeneszerzői képességei is megmutatkoznak, ami egy 11 perces mini-szvitben csúcsosodik ki.

simon-phillips.com

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.