PMC Cor integrált sztereó erősítő

2019. augusztus 27., kedd, 17:55

PMC audio hifi sztereó erősítő PMC hifi PMC erősítő hifi erősítő sztereó erősítő

Sokan csodálkozhatnak azon, hogy a kora ellenére már legendássá vált PMC a hangfalak mellett erősítőt is épít, pedig belegondolva, nincs ebben semmi különös. A gyártó eredendően stúdiótechnikával kezdte a karrierjét, ahol nem ritkák az aktív hangdobozok, amelyekbe ezáltal erősítő kerül. A nemrég bemutatott Cor integrált sztereó erősítő már a nevében is utal arra, hogy ez a komponens egy rendszer szíve, magja.

PMC Cor sztereó erősítőPMC Cor sztereó erősítőPMC Cor sztereó erősítőPMC Cor sztereó erősítőPMC Cor sztereó erősítőPMC Cor sztereó erősítőPMC Cor sztereó erősítő hátlapPMC Cor sztereó erősítő

Örömmel írnánk le, hogy a PMC Cor szép, de sajnos nem az. Ennél egyszerűbbet és ódivatúbbat tulajdonképpen nem is lenne nehéz megtervezni, de a lényeg természetesen belül lakozik, amit 5 ezer angol fontért el is várunk. Az alkotók elsődleges szempontja az volt, hogy egy olyan erősítőt készítsenek, ami átlátható és zenei, továbbá megfelelő energiaátadásra képes, mint a hangsugárzóik.

PMC Cor sztereó erősítő

A Cor A/B osztályú, 4 ohmon 140 wattot ad le, belül pedig kettő tápegységet használnak, egyiket az audio áramkörökhöz, a másikat pedig a vezérlőrendszerhez. A 12 kg-os, ezüst vagy fekete színben megvásárolható erősítő eleje és oldallapjai bordázottak, ami elsősorban a hőelvezetésre szolgál, dizájn elemként szokatlan, nem feltétlenül fog mindenkinek tetszeni.

PMC Cor sztereó erősítő

A frontoldalán a hangerőszabályzó és a fejhallgató aljzat mellett vízszintesen mozgatható hangszínszabályzó csúszkák vannak, továbbá egy bypass gomb, amivel a legtisztább jelút érhető el. A magas, mély és balansz csúszkák végén LED jelzi az aktivitásukat, ez a megoldás szintén a stúdióból került át. Mindezek vezérléséhez szintén bordázott oldalú távirányító is jár, amivel még ezeket a motoros csúszkakapcsolókat is mozgathatjuk.

PMC Cor sztereó erősítő

Bemenetek terén a szokásos RCA és XLR mellett van egy olyan is, ami által megkerülhetjük az előerősítőt, így a jelet egyenesen a végfokba irányíthatjuk, így még házimozi rendszerbe is beilleszthetjük. Telhetetleneknek még előerősítő kimenetet is kínálnak, bár a hírek szerint a Cor a maga 2x140 wattjával is igazi vadállattá tud válni. A hangsugárzó csatlakozók természetesen aranyozottak és teflon szigetelésűek, a tápkábel természetesen cserélhető.

PMC Cor sztereó erősítő hátlap

A PMC Cor hangjáról annyit érdemes megjegyezni, hogy magabiztos, vehemens, ha azt az adott zene megkívánja, de mindenekelőtt tiszta, semleges, semmilyen téren nem változtatja meg a hangmérnökök eredeti elképzeléseit.

PMC Cor sztereó erősítő

Amennyiben el tudunk attól tekinteni, hogy nem feltétlenül lesz a párunk kedvenc darabja a nappaliban, mi viszont szeretjük magunkat picit stúdióban érezni, továbbá a hangminőség az első, akkor mindenképpen érdemes vele számolnunk. Ha jól belegondolunk, a hangsugárzóikat sem elsősorban a külsejük miatt szeretjük.

pmc-speakers.com

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.