Parányi USB DAC és fejhallgató erősítő a Meridian-tól

2013. március 7., csütörtök, 08:20

Meridian DAC USB DAC DA konverter fejhallgató erősítő Meridian DAC Explorer Meridian Explorer audio hifi audiofil

A nevesebb hifi gyártók egytől egyig rászánják magukat a mobil multimédiára. Van, aki vezeték nélküli kompakt hangrendszert, van, aki fejhallgatót, netalán mobil, zsebre vágható fejhallgató erősítő/konvertert kínál a sokat utazó zenerajongóknak. Nemrégiben jelentették be a high-end termékeiről világszerte elismert és híres, brit székhelyű Meridian cég legújabb termékét, amely ugyancsak alátámasztja ezt a folyamatot. A Meridian Explorer fejhallgató erősítő és DA konverter kicsi, hordozható, zsebünkben is elfér, ám kategóriájában a legjobb hangminőséget ígéri.

Meridian Explorer USB DACMeridian Explorer USB DACMeridian Explorer USB DACMeridian Explorer USB DACMeridian Explorer USB DAC

A Meridian Explorer egy USB-csatolóval ellátott digitális/analóg konverter. Tápellátást és digitális hangjelet egyaránt képes fogadni a küldő féltől, azaz egy PC vagy MAC számítógépről. Az USB 2.0 szabvány pont elég arra, hogy érvényesülni tudjon a Meridian Explorer belsejében ketyegő, audiofil minősítéssel ellátott 192 kHz/24 bites áramkör. A hangerőt analóg potméterrel állíthatjuk, ennek alkalmazásával a gyártó szerint alacsony álláson is megfelelő dinamizmusban lesz részünk. Az USB-mini (B-típus) csatlakozóval ellátott kütyü mellé extra-lágy köpenyű összekötő USB kábelt is kapunk, így az asztali számítógépek integrált kapu is épségben maradnak. Maga az Explore extrudált alumínium burkolatot kapott, gumírozott alátétekkel. Az apró de masszív készülékház nem csak kinézetileg volt jó döntés, hanem zavarszűrő hatása miatt is ? mobil felhasználáshoz pedig kimondottan ideális. Az ezüstös színben fénylő oldallapon három fehér színű LED izzik fel üzemképes állapotban, és a különböző mintavételezések kiválasztásakor.

Meridian Explorer USB DAC

Az aprócska eszköz OS és Linux operációs rendszereken még telepítést sem igényel, természetesen Windows platformokkal is kompatibilis, igaz, utóbbi esetén már kell driver programot telepíteni. Az Explore két kimenettel lett felvértezve, az egyik egy fix jelszintű 3,5 milliméteres analóg sztereó Jack aljzat, amiből optikai adapterrel digitális jelet is nyerhetünk. A másik csatlakozóra köthetjük fejhallgatónkat, ennek hangereje már változtatható, a korábban említett potméter segítségével.

Meridian Explorer USB DAC

Kiindulva a Meridian korábbi alkotásaiból, bízunk benne, hogy egy igazi audiofil eszközzel állunk szemben (ezt ígérik a belső alkatrészek és a zenehallgatásra tervezett és gyártott, elektrolit kondenzátorok is), persze hogy tudására fény derüljön, használatához illik egy komolyabb minőségű fejhallgatót ? vagy hangrendszert - is birtokolni. A Meridian Explorer pontos áráról még nincs információnk, viszont legfrissebb értesülésünk szerint az AudioQuest DragonFly és a Furutech Cruise hordozható fejhallgató erősítő/USB DAC készülékek közé fog ékelődni.

www.hazimozistudio.hu

www.meridian-audio.com

Meridian Explorer USB DAC

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.