Őszköszöntő FiiO újdonságok

2019. szeptember 10., kedd, 17:10

FiiO audio hifi lejátszó médialejátszó zenelejátszó DAP DAC USB DAC fejhallgató erősítő FiiO DAP FiiO DAC FiiO zenelejátszó FiiO USB DAC FiiO mobil zenelejátszó

M5 néven karóraként viselhető lejátszó érkezik a FiiO-tól, emellett elkészült a hordozható fejhallgató erősítő és DAC funkciót betöltő Q5s is, amely a népszerű Q5 utódja.

A FiiO M5 praktikus kiegészítő lehet olyan sportolóknak, akik okostelefon nélkül szeretnék megoldani az intenzív testmozgás közbeni zenehallgatást. Az alig gyufásdoboz méretű lejátszó LDAC és aptX HD Bluetooth adaptert tartalmaz, amely adó és vevő módban is működik.

FiiO M5 mobil zenelejátszó

FiiO M5 mobil zenelejátszó

USB-C aljzaton tölthető, 550 mAh kapacitású akkumulátora pedig kb. 10/13 órányi üzemidőt ígér attól függően, hogy vezeték vagy Bluetooth alapon használják az eszközt. Menürendszere 240x240 pixeles IPS paneles, érintős kijelzőn jelenik meg.

FiiO M5 mobil zenelejátszó

Külön érdekesség, hogy kettős mikrofonnal is ellátták, aminek köszönhetően hívások lebonyolításában is segít anélkül, hogy a vele párosított telefont kellene használnunk.

FiiO M5 mobil zenelejátszó

Az M5 akár 2 TB kapacitású micro SD kártyát is fogad, így tengernyi zenefájl tárolható rajta. A lejátszó már itthon is rendelhető kb. 35 000 forintért.

A FiiO Q5s azoknak jelenthet komoly segítséget, akik telefont és/vagy számítógépet szeretnének hordozható, ám audiofil rendszerük digitális könyvtáraként használni. A tenyérnyi alapterületű, elegáns alumínium házzal megépített eszköz funkcionalitása az elődhöz képest még tovább fejlődött.

FiiO Q5s DAC

Kettős AK4493EQ DAC chipet tartalmaz, amelyre USB, koaxiális vagy optikai aljzaton keresztül lehet küldeni a digitális jeleket. Moduláris kialakítású, ami azt jelenti, hogy a rajta lévő erősítő modul később másra is cserélhető. Standardként egy új AM3E modullal érkezik, amelyen 2,5/3,5/4,4 mm-es Jack fejhallgató kimenetek is találhatók. Frissítették a jelszint vezérlő potmétert, amely egyben ki/bekapcsolásra is szolgál. Emellett a hangerő szabályzóhoz ADC görbe rekonstrukciót is adtak, ami kiküszöböli a korábbi megoldás hangerő állítás közbeni balansz ingadozását, így a jelszint finomabban variálható.

FiiO Q5s DAC

A Q5s jó hangminőséggel karöltve képes összemosni a határokat a hifi rendszerek, számítógépek, Bluetooth hangszórók és számítógépek között. Mindez kb. 120 000 forintért vásárolható meg.

FiiO Q5s DAC

A FiiO újdonságaira hamarosan részletes cikkek keretein belül térünk vissza itt, az AV-Online hasábjain.

fiio.hu

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.