Megérkeztek a Marantz új házimozi csúcs-szörnyei

2015. szeptember 15., kedd, 09:55

Marantz audio házimozi erősítő Atmos Dolby Atmos házimozi erősítő házimozi processzor Atmos erősítő Marantz erősítő Marantz házimozi Marantz házimozi erősítő Dolby Atmos házimozi Atmos házimozi erősítő Dolby Atmos házimozi erősítő

Dolby Atmos, DTS:X, HDR, UHD, hálózati extrák tömkelege és persze HDAM erősítő topológia - mindez, és sok más megtalálható a japán cég legújabb, házimozizásra szánt csúcsmodelljeiben.

Három modellről rántotta le leplét a Marantz, így publikussá téve a teljes 2015-ös termékfelhozatalt. A trió két házimozi erősítőből (SR7010, SR6010) és egy processzorból (AV7702mkII) áll, melyek fő újdonsága a magassági háttérsugárzóval ellátott rendszerek támogatása, azon belül is a DTS:X, Neural:X szabványok dekódolásának lehetősége. Az újoncok felár ellenében Auro-3D kompatibilitásra is képesek, bár ahogy sejthető volt, a Dolby és a DTS dominanciája 99 %-ban szükségtelenné teszi ezt az opcionális szolgáltatást.

Marantz SR6010 Dolby Atmos házimozi erősítő

Az SR6010 hét, míg az SR7010 kilenc fő csatorna hajtására képes, előbbi akár 5.1.4/7.1.2, utóbbi pedig 7.1.4/9.1.2 kialakítású házimozi rendszereknek biztosíthat minőségi hangzást. Mindkét modell képes 13.2 csatornás üzemmódban is működni, ez esetben viszont értelemszerűen, kiegészítő végfok alkalmazása szükséges.

Természetesen nem maradtak ki a közelmúltban megszokottá vált olyan extrák, mint a helyi hálózatról történő, iOS/Android applikációval való vezérlés, továbbá a veszteségmentes fájlok közvetítése. Mindhárom készülékbe a ma elérhető legfrissebb és konzumer AV elektronikákban fellelhető legjobb képjel-feldolgozó processzor került, amely megfelel a HDCP 2.2 és a HDMI 2.0a szabványnak és támogatja a 4K 50/60Hz tartalmak megjelenítését, 4:4:4-es információ kezeléssel.

Marantz SR7010 Dolby Atmos házimozi erősítő hátlap

Az SR7010 200, az SR6010 pedig 185 W csatornánkénti teljesítményre képes. Az AV7702mkII csak processzorként funkcionál, cserébe magunk dönthetjük el, hogy milyen végerősítőt vagy végerősítőket kössünk rá. Utóbbi esetén csak a fantáziánk, ill. pénztárcánk szab határt, ugyanis a készülék XLR PRE-OUT kimeneteket is kínál, így szinte bármilyen high end szörnyekkel összebarátkoztatható.

A Marantz új házimozi elektronikái már itthon is megvásárolhatóak, pontos árukról a kiskereskedésekben és a forgalmazónál lehet tájékozódni.

hu.horn.eu

www.marantz.hu

Marantz SR7010 Dolby Atmos házimozi erősítő távvezérlő

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.