Micromega erőművek

2017. május 26., péntek, 12:55

Micromega audio hifi erősítő Micromega hifi Micromega erősítő hifi erősítő Micromega M-One

A Micromega M-One szériája ügyesen illusztrálja, hogy milyennek kéne egy modern, mindentudó sztereó erősítőnek lennie.

A miniatűr, ugyanakkor praktikus audiofil készülékeiről ismert Micromega úgy döntött, hogy készít egy, a hagyományos hifi elektronikákhoz közelítő, ugyanakkor sokoldalú eszközt, ami elsődleges funkcióján, hangsugárzóink hajtásán kívül zenei interfész szerepet is betölt. Az eredmény két erősítő lett, ezek név szerint M-100 és M-150 néven kerülnek forgalomba. A kistestvér csatornánként 150 W teljesítményre képes, míg a nagyobbik 300 wattot nyújt (4 ohmon). Bármilyen csalóka is az elegáns, szokatlanul lapos készülékház, nem D, hanem AB osztályú végerősítők dolgoznak a kimenet mögött.

Micromega M-One M-100 belső

A készülékek egyik fő extrája a M.A.R.S. szobaakusztika korrektor rendszer, mely telepítő mikrofon használatával képes mérsékelni a hallgatói pozícióban előforduló akusztikai hibákat. Utóbbi lehet nemkívánatos hangvisszaverődés, túlzott elnyelődés vagy éppen gerjedés is.

Micromega M-One App

Két lehetőségünk van a korrekció használatára: az M150 esetében alapkiszerelésben, az M100-hoz pedig opcionális extraként rendelhető az ún. Room EQ1 frekvenciaválasz javító. A frekvencia és pulzus válasz Room EQ2 mindkét eszközhöz külön megvásárolandó.

Micromega M-One M-100

Micromega M-One M-100 hátlap

Fejhallgató mániások számára érdekes lehet a HRTF azaz Head Related Transfer Function szolgáltatás, amelyet a füles kimeneten aktiválhatunk, így olyan hangélmény hozható létre, mintha hagyományos sztereó rendszert hallanánk. És ha már szóba került a hangminőség, említést érdemel a 32 bit/768 kHz mintavételezésű DAC is, mely a szokásos SPDIF és koaxiális bemeneteken kívül AES/EBU és számítógépes USB-n is képes digitális jelet fogadni. Az extrák részét képezi hálózati médialejátszás, mobileszköz-alapú vezérlés és aptX-kompatibilis Bluetooth is.

Micromega M-One színek

Az egyetlen alumíniumtömbből álló eszközök kijelzője az előlapról tovább halad felfelé, fordított L-alakban áll, így tetszés szerint beállíthatjuk, hogy előre, vagy felfelé jelenítse meg a hangerő- és egyéb információkat. A keskeny kialakítás persze bizonyos döntések elé állította a tervezőket, többek közt tápegység kialakítás ügyében. A jobb- és baloldal elkülönített áramforrásról üzemel, ami kettős monó topológiát tesz lehetővé.

Micromega M-One színek

Akik érdeklődnek a hifi egzotikumok iránt, azok a Micromega M-100-at már most is kipróbálhatják az Allée Denon márkaboltban. Az M-One erősítőkről részletes specifikáció és pontos árak találhatók a forgalmazó honlapján.

hu.horn.eu

micromega.com

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.